[caption id="attachment_3313" align="alignnone" width="700"] Thailändska kycklingbollar i krämig kokossås med röd curry.[/caption] Många vänner och arbetskamrater har besökt Thailand under den långa helgen. Jag har också varit i Thailand, men det var länge sedan nu. Men matminnena därifrån är många och goda. Men alla kan inte resa, men alla kan laga god mat med thailändsk känsla. För numera finns de flesta ingredienserna i vanliga livsmedelsbutiker. Det här är en rätt med thailändska smaker som jag gillar väldigt mycket. Låt dig inte avskräckas av den långa ingredienslistan. Det är inte svårt att laga och blir fantastiskt gott. Servera med nudlar eller ris och krossade jordnötter, skivad salladslök, tunt skivad chili, färsk koriander och limeklyftor. Ät och njut och känn smakerna från Thailand. Kycklingfärsbollar i krämig kokossås med röd curry 4 portioner 500 g kycklingfärs 1¼ tsk salt 1 msk finriven ingefära ½–1 msk finhackad röd chili 2 salladslökar, finhackade 1 liter vatten 3 msk konc ekologisk kycklingfond Kokossås 1 burk kokosmjölk, 400 ml 1 citrongräs 1–2 msk röd thaicurry 2–3 dl av kycklingbuljongen 2 morötter 2 paprikor, gärna röd och grön 100 g champinjoner 150 g sockerärter 1 tsk salt Tillbehör 200 g risnudlar eller 4 portioner jasminris krossade jordnötter färsk koriander salladslök, tunt skivad chili, tunt skivad lime Gör så här 1. Blanda kycklingfärs, salt, finriven ingefära, finhackad chili och salladslök. 2. Koka upp vatten och kycklingfond. 3. Forma 20–22 bollar med vattensköljda händer och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. 4.Lägg ner dem i den kokande buljongen och koka upp igen och sjud 5–8 minuter. Ta upp bollarna med en hålslev. Sila men spara buljongen. 5. Häll kokosmjölken i en vid panna. Dela citrongräset i 4 bitar och krossa dem med knivskaftet. Lägg ner dem i kokosmjölken och vispa ner currypastan, 2 dl buljong och salt. Sjud utan lock på svag värme 5 minuter. 6. Skala morötterna och skär dem i strimlor. Lägg ner dem i kokosmjölken och låt sjuda 5 minuter. Strimla paprikan och skiva champinjonerna. Lägg ner även dem i kokosmjölken och fortsätt sjuda 5–10 minuter utan lock tills paprikan mjuknar. Lägg ner kycklingbollarna och sockerärterna och låt allt bli varmt, tillsätt mer buljong om det behövs mer vätska i såsen. Smaka av. 7. Servera med tillbehören. Väljer du risnudlar är det godast att blanda såsen med kycklingbollarna före serveringen.