[caption id="attachment_3252" align="alignnone" width="700"] Kycklingsoppa med curry. Foto: Ulrika Pousette[/caption]Vad kan passa bättre än att värma sig med en god och nyttig soppa när det är ruggit ute? Soppan är rik på protein och många nyttiga näringsämnen och fibrer. Dessutom är den mycket snabb och enkel att göra, smakar och värmer gott. Kyckling- och bönsoppa4–6 portioner1 liten purjolök1 msk olja1 tsk curry200 g vitkål, spetskål eller salladskål200–300 g kycklingkött, gärna rester1 1/2 liter kycklingbuljong1 paprika1 tetra borlottibönorGör så här1. Skölj, ansa och skiva purjolöken och strimla kålen. Fräs den i oljan med kålen i en gryta, tillsätt curryn och låt den fräsa med 1/2 minut. Strimla kycklingfiléerna.2. Tillsätt buljongen i grytan och koka upp. Lägg ner kycklingbitarna och koka ca 5 minuter.3. Strimla paprikan. Spola av bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Tillsätt paprika och bönorna, koka ytterligare några minuter. Smaka om det behövs mer salt eller kryddor.