[caption id="attachment_6119" align="alignnone" width="1024"] Glöggkokta revbensspjäll, så enkelt och så gott. Foto: Ulrika Pousette[/caption] I dag bjuder jag på kryddiga revbensspjäll, de är så superenkla att göra och blir fantastiskt goda. De brukar alltid bli väldigt uppskattade och är också goda att servera som ensamrätt med potatismos eller ris. Koka dem på svag värme länge tills de blir riktigt möra. Du kan med fördel göra dem ett par dagar i förväg så ligger de bara och tar åt sig den goda smaken. Ha en fin tisdag. I eftermiddag åker jag upp till Umeå för i morgon blir det gottebord i rutan. Hoppas vi ses då! Kryddiga revbensspjäll Spjällen är goda på julbordet eller som ensamrätt. De görs med fördel en eller två dagar i förväg. 8 portioner på buffé ca 1½ kilo tjocka revbensspjäll, sågade på mitten 3 dl rödvinsglögg ½ dl japansk eller kinesisk soja 3 dl vatten 1 stor bit ingefära, 50 g 2 vitlöksklyftor nymald svartpeppar ev 1–2 tsk majsstärkelse utrörd i lite vatten Gör så här 1. Dela revbensspjällen i bitar. 2. Koka upp glögg, soja, vatten och skalad och skivad ingefära samt vitlök. Lägg ner köttet. Låt koka upp och skumma. Koka 1¼–1½ timme under lock tills spjällen känns möra och köttet börjar lossna från benen. 3. Sila av skyn och koka ihop den tills 3–4 dl återstår, låt den kallna. Ta bort fettet och häll tillbaka skyn på spjällen. Värm inför serveringen. Smaka av med svartpeppar och om det behövs salt. Red ev av med majsstärkelse utrörd i lite vatten om du tycker att det behövs.