[caption id="attachment_3547" align="alignnone" width="700"] Krispiga jordnötsflarn som lyfter den allra enklaste desserten till nya höjder.[/caption] Hoppas ni alla har haft en riktigt fin helg. Efter en rejäl portion choucrote blev den här deserten avslutningen på min helg. Norrlands guldbär, hjortron, och en klick visp grädde med krispiga jordnötsflarn, så gott! Jag är lycklig som fortfarande kan njuta av mina egenplockade hjortron från i somras. Flarnen blev så fantastiskt krispiga och goda. Jag använde salta jordnötter och det är den där sältan som gör det extra gott. De här flarnen böjde jag till rullar medan de var varma. Men jag tycker nästan de är finare om du låter de vara platta. Ja, med dessa flarn kan du lyfta den enklaste dessert till nya höjder. Choucrote perfekt till både vardag och fest Jag vill gärna också slå ett slag för choucroute, surkål med korv och fläsk. Det är så gott tycker jag. En riktig lättlagad rätt som även passar en måndag. Du kan enkelt göra den med enbart korv eller kassler om du vill ha det extra snabblagat. Bra mat att ta med i matlådan också, för här har du allt i ett. Det enda tillbehör som behövs är dijonsenap. Här hittar du receptet på choucrote. Ha en bra måndag! Jordnötsflarn ca 18 små flarn 50 g smör 2 msk vetemjöl ½ dl strösocker 2 msk glykossirap 50 g finhackade salta jordnötter Gör så här 1. Sätt ugnen på 175°. 2. Smält smöret i en liten kastrull och tillsätt mjöl, socker, glykossirap och jordnötter. Låt sjuda upp under omrörning. Klicka ut 18 mycket små klickar glest på bakplåtspapper. 3. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter tills de får fin gyllenbrun färg. Vänta en kort stund och böj dem sedan om du inte vill ha dem platta. Hinner de stelna kan du sätta in dem en kort stund i ugnen igen. Men de blir väldigt fina att ha platta också. Låt svalna.