[caption id="attachment_6710" align="alignnone" width="1024"] Kokosflarn fyllda med läcker punschkräm. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Snabbakade krispiga flarn I går var det småkakans dag, det missade jag. Inte lätt att hålla reda på alla dagar som ska firas. Småkakor köper jag aldrig. Det är så enkelt att baka själv. Här kommer recept på ett riktigt snabbbakat kripigt flarn. Du gör de på en kvart. De är otroligt lättbakade jag smälter smöret i en kastrull och rör sedan ihop allt i samma kastrull. Sedan är det bara att klicka ut smeten i små, små klickar och grädda. Med punschkräm blir det lyxkakor De krispiga flarnen är goda att servera precis som de är till kaffet eller teet. Men de passar också att servera som ett krispigt tillbehör till glass eller andra desserter. Ibland fyller jag dem och då blir det riktiga lyxkakor. Här är de fyllda med en enkel punschkräm. Du kan också prova att hyvla en skiva nougat och lägga mellan. Utan fyllning håller de länge i tättslutande burk i skafferiet. Men de kan också frysas både utan och med fyllning. Men tänk på att det är viktigt att de är väl förpackade så att de inte tar smak av något annat i frysen. Glutenfritt Du kan byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix så blir kakorna helt glutenfria. Se bara upp om du fyller med nougat så att den inte innehåller gluten. Krispiga kokosflarn med punschkräm Cirka 20 dubbla kakor 50 g smör 1 dl strösocker 1 msk vetemjöl 1 tsk bakpulver 3 dl kokosflingor 1 ägg Punschkräm 50 g rumsvarmt smör 1 dl florsocker 1 äggula 2 msk punsch Gör så här 1. Sätt ugnen på 175°. 2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret. Blanda mjöl, bakpulver och kokosflingor. Rör ner det i smöret. Rör till sist ner ägget. 3. Lägg ca 40 små klickar glest på plåtar med bakplåtspapper. 4. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter tills de fått fin färg. 5. Punschkräm: Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt gulan och därefter punschen droppvis. Vispa samman till en kräm. Bred kräm på hälften av de avsvalnade kakorna och lägg dem dubbla.