[caption id="attachment_9744" align="alignnone" width="1024"] Riktigt lättlagad paté som du kan göra i mikrovågsugn. Foto: Ulrika PousettePaté i mikrovågsugn[/caption] Extra lättlagad paté En liten god paté att ha med på julbordet eller servera som förrätt med en sallad och en god och fräsch äppelsallad med lingon och ingefära passar utmärkt till. Jag smaksätter den med ingefära det är jättegott. Du kan även smaksätta med färsk riven pepparrot om du gillar det bättre. Cornichons är också gott till. Tillaga i mikrovågsugn eller vanlig Det är så fiffigt att du kan grädda den i mikrovågsugn och då tar det knappt 10 minuter tills den är färdiggräddad. Men du kan även grädda i vanlig ugn vid 175°, det går precis lika bra men tar längre tid. Paté i mikrovågsugn Till en liten paté, ca 8–10 portioner på buffé 300 g nötfärs 200 g bredbar leverpastej 3/4 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 krm timjan 1 liten pressad vitlöksklyfta 1/2 dl skivade pimientofyllda oliver 1 stort ägg 2 msk portvin eller madeira Tillbehör äppelsallad Gör så här 1. Blanda färsen med pastej, salt, peppar, timjan, vitlök och oliver. Tillsätt ägg och portvin. Arbeta till en jämn färs. 2. Lägg ut färsen i en sträng på bakplåtspapper. Forma och rullden med hjälp av papperet till en korv, ca 30 cm. Rulla ytterligare ett papper om. Snurra ihop ändarna som till en smällkaramell. 3. Tillaga på full effekt 8-10 minuter. Vänd den ett par gånger under tiden. Innertemperaturen bör vara 70° när den är färdig. Den går sedan upp ytterligare någon grad. Låt svalna i papperet. 4. Den kan också gräddas i vanlig ugn på 175°, ca 30 minuter tills innertemperaturen är 70°. Äppelsallad 8 portioner 3 äpplen, gärna Ingrid Marie 1 dl rårörd lingonsylt ca 1 msk riven färsk ingefära ca1 krm salt Gör så här 1. Riväpplena med skal direkt ner i lingonsylten. 2. Smaka av med ingefära och salt. Här hittar du recept på en fisk- och skaldjurspaté som också passar på julbordet.