[caption id="attachment_3397" align="alignnone" width="700"] Kokosglasstårta med lime. Foto: Pepe Nilsson[/caption] Är du sugen på en god och lättgjort dessert i helgen? Kokos, lime och ananas är en supergod kombo. Här har jag gjort en läcker glasstårta, men du behöver ingen glassmaskin. Den blir fin i konsistensen ändå. Jag brukar servera den med ananas. Håller länge i frysen om du förvarar den väl övertäckt. Kokosglasstårta med lime 1 tårta, 10–12 bitar Botten 200 g kokosflingor 1 dl strösocker 2 ägg rivet skal av 1 lime Kokosglass 3 äggulor 1 dl strösocker 2 msk glykossirap 2 dl kokosmjölk 3 dl vispgrädde Garnering rostade kokoschips Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Botten: Blanda kokosflingor, socker, ägg och limeskal. Låt stå 10 minuter, så sväller kokosen. 3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter, och smörj formen. Häll i smeten och grädda 15–20 minuter på nedersta falsen tills den fått fin färg. Låt kallna. 4. Kokosglass: Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt glykossirap och kokosmjölk. Vispa grädden och vänd ner den. Häll fyllningen på kokosbottnen och frys minst 4 timmar. 5. Rosta eventuellt kokoschips eller kokosflingor i 225° några minuter mitt i ugnen. Passa noga så att de inte bränns och låt svalna. Garnera med kokosen. Servera färsk frukt, till exempel ananas.