[caption id="attachment_6973" align="alignnone" width="1024"] Kladdkaksmuffins med hasselnötter. Foto: Christina Uhlin[/caption] Det är ett av recepten som fotograferades i går på vår terass på Östergatan i Malmö. En otroligt god och saftig chokladmuffins med hasselnötter. De blir så där härligt kladdiga nästan som en tryffel. De är goda att äta precis som de är och med en klick grädde och bär blir det en läcker dessert. Jag tycker det är gott med grädde och något fräscht bär till dem. I går hittade jag färska svenska hallon i butiken. Hallon och choklad är så gott tillsammans men det är också mycket gott att servera jordgubbar till choklad. Går bra att frysa Du kan baka muffinsen långt i förväg och de går alldeles utmärkt att frysa in dem. Det är praktiskt så att du kan ha dem på lut i frysen och bara plocka fram det antal som du behöver. Lägg dem bara i en burk med tättslutande lock. Glutenfria De är helt glutenfria. Om du inte tål hasselnötter kan du ta sötmandel i stället. Vill du göra det extra enkelt köp färdiga hackade nötter i påse. Du kan använda naturella nötter, men de rostade hasselnötter är mer smakrika och passar så bra till chokladsmaken. Kladdkakemuffins med nötter Otroligt saftiga chokladmuffins och som dessutom är helt glutenfria. Det blir sex eller fler muffins av satsen, men de går utmärkt att frysa. 6 muffins Tid: 30 minuter 75 g smör + till formen 100 g hasselnötter, finhackade och gärna rostadade 100 g mörk choklad, hackad 1 dl strösocker 2 ägg Tillbehör ev lättvispad grädde ev bär t ex hallon eller jordgubbar ev några hackade nötter Gör så här 1.Sätt ugnen på 175°. Smörj en muffinsplåt med plats för 6 stora muffins eller andra formar, som rymmer minst 1 dl, väl med smör och ca hälften av de hackade hasselnötterna. Engångsformar i aluminium kan också användas men då blir det fler muffins. 2.Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen. Rör ner och låt chokladen smälta i smöret. Vispa sedan ner sockret och äggen ett i taget. Tillsätt resten av de finhackade nötterna. 3.Fördela smeten i formarna och grädda ca 10–12 minuter tills de stannat, men de behöver inte vara genomgräddade utan kan vara lite kladdiga i mitten. Låt svalna.