[caption id="attachment_2303" align="alignnone" width="700"] Världens bästa och godaste kladdkaka, foto Pepe Nilsson ur boken Mauds bästa tårtor.[/caption] Upptäckte att det är kladdkakans dag i dag den 7 november. Det blir ingen kladdkaka för egen del just i dag, men kanske bakar jag en till helgen i stället. Men jag vill dela med mig av mitt bästa kladdkakerecept. Receptet är så lättlagat och det blir en underbart god tårta att bekvämimpa med. Jag gör allt i en enda kastrull, det är enkelt och du slipper en massa disk. Jag använder mörk choklad och inte kakao och tårtan blir nästan som chokladtryffel och helt sagolikt god. Ja, ni måste bara testa den om ni gillar chokladtårta. Dessutom är helt glutenfri och blir lätt laktosfri om du använder laktosfritt smör och grädde. Ha en trevlig tisdagkväll! Mauds kladdkaka - recept 1 kladdkaka, 10–12 bitar 100 g smör 200 g mörk choklad 2 dl strösocker 4 ägg Tillbehör lättvispad grädde eventuellt hallonsås Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Smält smöret i en 2-liters kastrull. 3. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa till en blank smet utan klumpar. 4. Vispa ner sockret och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat. 5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 6. Grädda på andra falsen nerifrån i 15–20 minuter. Låt svalna. 7. Servera med lättvispad grädde och eventuellt bärsås eller bär till tårtan.