[caption id="attachment_9591" align="alignnone" width="1024"] Superenkla möra kakor med kardemumma. Foto: Christina Uhlin[/caption] Kakor som alla kan baka Sugen på en kaka till kaffet ? Ni som känner mig vet att jag gillar kardemumma och ofta gör väldigt enkla recept. Det här är en mör och väldigt lättbakad kaka med ljuvlig doft och smak av kardemumma. Den bakas med få ingredienser som jag oftast har hemma. Kanske har du också ingredienserna hemma? Då är det bara att sätta igång och baka. Småkakor är något som jag aldrig köper för det är så enkelt att baka själv. Jag lovar att även om du inte är så van att baka så kommer du att lyckas med de här kakorna om du bara följer receptet. Superenkla kardemummakakor Med få ingredienser gör du de här kakorna som är så enkla att göra. Försvinnande goda... 35 kakor 1 tsk kardemummakärnor 1½ dl strösocker 3 dl havregryn, 120 g 1½ dl vetemjöl, 90 g 1 tsk bikarbonat 150 g smör, rumsvarmt Gör så här 1. Sätt ugnen på 175°. 2. Finstöt kardemummakärnorna. Blanda dem sedan med socker, havregryn, vetemjöl och bikarbonat. Finfördela det rumsvarma smöret i blandningen. 3. Rulla små kulor och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper. 4. Grädda mitt i ugnen tills kakorna fått fin färg, cirka 15 minuter. Här hittar du en annan god och liknande kaka.