[caption id="attachment_9233" align="alignnone" width="1024"] Hjortron med karamellmousse och karamellströssel. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Mesmör i läcker dessert I dag är det messmörets dag. Jag äter det mesta men messmör på smörgås, det har jag svårt för. Jag tror att messmör har två läger antigen älskar man det eller så gillar man det inte alls. Men för några år sedan när jag var upp på Kebnekaise fjällstation blev vi serverade en jättegod mousse med hjortron. Det visade sig att det var messmör i den. Jag gillade den verkligen, så gott tillsammans med hjortron. Lättgjord mousse med två ingredienser Så när jag kom experimenterade jag ihop en mousse med messmör. Som vanligt gillar jag det enkla och testade med bara grädde och messmör. Det blev så bra med bara dessa två ingredienser. Jag vispar helt enkelt ihop messmöret med grädden och sedan in i kylen. Jag kallar det för karamellmousse för den får en härlig brynt karamellig smak. Jag serverar med hjortron till men du kan lika gärna servera björnbär eller hallon. Till sist toppar jag med vit choklad som jag karamelliserar i ugnen så att den blir lite knaprig i konsistensen och får också en karamellig brynt smak. Önskar er alla en trevlig söndag! Hjortron med karamellmousse och karamellströsssel Det här blir en mousse medn spännande öt karamellig mak med lite fin sälta. Som pricken över i är karamellströsslet av vit choklad. 6 portioner Tid: 30 minuter 750 g hjortron eller andra bär ca 3 msk strösocker Karamellmousse 3 dl vispgrädde 1 dl messmör, 125 g Karamellströssel 50 g vit choklad Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Tina hjortronen och söta dem lätt. 3. Karamellmousse: Vispa grädde och messmör till en mousse. Täck och ställ i kyl. 4. Karamellströssel: Hacka chokladen och sprid ut den på en plåt med bak- plåtspapper. Ställ in den mitt i ugnen, ca 5 minuter tills den får en fin ljus färg. Passa noga så att den inte bränns vid. Ta ut och låt den svalna. 5. Lägg upp hjortron och spritsa eller klicka på moussen. Smula sönder chokladen och strö den över. Här kan du läsa mer om messmör.