[caption id="attachment_7270" align="alignnone" width="650"] Äppelbullar med kanel. Foto: SVTExtra god twist på kanelbullarnaIngen har väl missat att det är kanelbullens dag den 4 oktober. Jag älskar kanelbullar, om det är något jag har svårt att motstå så är det just kanelbullar. Men så här i oktober när det finns gott om äpplen är det jättegott att även fylla bullarna med äpplen. Ja,ni vet ju alla hur god kombo kanel och äpple är. Det är verkligen supergott, tycker jag. De här bullarna gjorde jag i Go'kväll för ett par år sedan. Det är ett litet recept så det är enkelt att baka för hand utan köksmaskin. Önskar er alla en fin vecka och hoppas att ni får äta riktigt goda bullar i morgon.Kanelbullar med äpplen22 bullarDeg2 ½ dl mjölk25 g jäst för söta degar1 tsk finstött kardemumma2 äggulor4 msk strösocker2 krm salt75 g smör, rumsvarmtca 7 dl vetemjölFyllning75 g smör, rumsvarmt1 msk kanel1 dl strösocker3-4 äpplenPensling1 ägg, söndervispatpärlsockerGör så här1. Värm mjölken tills den blir fingerljum, 37 grader.2. Finfördela jästen i en bunke och rör ut den med den fingerljumma mjölken. Tillsätt kardemumma, äggulor, socker, salt, rumsvarmt smör i klickar och det mesta av vetemjölet. Arbeta samman till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt jäsa ca 50 minuter.3. Blanda smör, socker och kanel till fyllningen.4. Sätt ugnen på 230°.5. Kärna ur äpplena. Halvera äpplena och skiva dem mycket tunt gärna med mandolin till halvmånar.6. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i två delar. Kavla ut dem till stora kvadrater. Bred på kanelsmöret.7. Skär ca 2 cm breda remsor och lägg på äppelskivorna längs med remsan och låt en liten bit av den rundade delen av äppelskivan ligga över degkanten. Lägg dem i formar. Låt jäsa ca 20 minuter.8. Pensla med söndervispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen 12–14 minuter tills bullarna fått fin färg.Här kan du se hur jag gör bullarna.Vill du inte ha kanelbullar, hittar du ett annat bullrecept här.