[caption id="attachment_8697" align="alignnone" width="1024"] Små kalvfärsbiffat med basilikakräm och picklad rödlök. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Minibiffar med grön och röd topping Saftiga biffar av kalvfärs som jag toppar med en basilikakräm och picklad rödlök. Det blir en supergod kombo.Dessutom kan du förbereda allt i mycket god tid. Perfekta på buffé Biffarna serverar jag rumstempererade och de är perfekta på buffé eller ta med på picknick. Förbered i god tid. Stick i en tandpetare i varje biff, så är det lätt att täcka med folie när de står i kylen. Du kan byta ut färsen mot blandfärs. Kalvfärsbiffar med basilikakräm och picklad rödlök Kalvfärsbiffar i miniformat med en smakrik basilikakräm och sötsyrlig picklad lök. Den picklade löken håller flera veckor i kylen. Biffarna serveras rumstempererade. 20 stycken Tid: 1 timme 2 msk ströbröd 5 msk mjölk 2 äggulor 1½ tsk salt vitpeppar och svartpeppar 500 g kalvfärs smör eller olja till stekning Basilikakräm 1 kruka färsk basilika 150 g naturell färskost 1 liten vitlöksklyfta 1–2 krm salt svartpeppar Picklad rödlök 3 rödlökar 1 dl strösocker ½ dl ättiksprit, 12 % 1½ dl vatten ½ tsk salt Gör så här 1. Picklad lök: Skala löken och skiva den mycket tunt. 2. Koka upp socker, ättiksprit, vatten och salt. Lägg ner löken och koka upp igen. Låt kallna. Förvara i burk med lock i kylskåp. Håller flera veckor i kyl. 3. Basilikakräm: Mixa basilikabladen fint med mixerstav eller i en minihackare. Tillsätt färskosten och smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. 4. Biffar: Blanda ströbröd, mjölk, äggulor, salt och peppar. Låt svälla en stund. Blanda sedan med färsen. Forma 20 små biffar. Lägg dem på en våt skärbräda. Genomstek biffarna några minuter på var sida. Kyl och förvara i kyl. Hit kan förberedas dagen före. 5. Lägg upp biffarna och spritsa eller klicka på basilikakräm. Lägg på lite väl avrunnen rödlök och stick i en tandpetare. Här hittar du andra goda smårätter som passar till buffé.