[caption id="attachment_10154" align="alignnone" width="1024"] Kaisersmarrn på refugio alpino Padon mellan Arabba och Marmolada i Dolomiterna.[/caption] Har ni åkt skidor någonstans i Sydtyrolen så kanske ni har testat Kaisersmarrn. Det är nästan som pannkaka men lite luftigare och ofta är den smaksatt med rom. Det blir fantastiskt gott, tycker jag. Ibland får man med russin och rom, jag har även fått med äpple och rom, det var jättegott. Kaisersmarrn serveras alltid i bitar ibland bara isärdragna med två gafflar och ibland skurna i bitar. Perfekt att ta med på utflykten Kaisersmarren är perfekt att ta med på utflykten. De kan ätas kalla men är ännu godare att värma. Du kan värma på en stekhäll eller lägga dem i ett foliepaket och värma över glöden. Kaiserschmarrn Kaiserschmarren är ofta smaksatt med rom eller rom och russin. Jag har också fått med äpple och rom. Men det blir väldigt gott även utan smaksättning. 6 stycken 4 stora ägg 5 dl mjölk 2 ½ dl vetemjöl, 150 g 2 krm salt 2–3 msk strösocker florsocker till pudring ev smaksättning 4 msk rom eller 1 dl russin + 4 msk mörk rom Tillbehör Sylt eller äppelmos Gör så här 1. Om du ska göra romrussin-fyllning, börja med att lägga russinen i rom, gärna ett par timmar eller längre. 2. Vispa ner mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt sedan resten av mjölken, salt och socker och vispa till en klumpfri smet. 3. Separera äggen. Var noga med att det inte kommer äggula i vitan. Tillsätt gulorna och vispa samman. 4. Blanda ner eventuell smaksättning: rom eller russin med rom. 5. Vispa vitorna till fast skum med elvisp och vänd ner i smeten med en slickepott. 6. Hetta upp en stekpanna, ca 20 cm i diameter, med en rejäl klick smör. Häll i smet och vicka runt. Stek några minuter tills de fått fin färg på undersidan. Vänd och stek på andra sidan. 7. Fortsätt att grädda resten på samma vis. Skär i bitar och pudra över florsocker och servera med sylt eller äppelmos. 8. Om de är kalla är det gott att steka bitarna och strö över strösocker som då blir lite karamelliserat. [caption id="attachment_10157" align="alignnone" width="1024"] Kaiserschmarrn skuren i bitar och pudrad med florsocker.[/caption] [caption id="attachment_10159" align="alignnone" width="1024"] Snabbgjord drottningsylt.[/caption] Snabbgjord drottningsylt Drottningsylt görs av en blandning av hallon och blåbär. Det här är en snabb variant som du gör klar på 5 minuter. Jag använder syltsocker som innehåller pektin, det är bra när man har bär som hallon och blåbär. Det blir fräsch och god smak, eftersom du bara behöver koka några minuter. Sedan behöver sylten kallna. ca 600 g sylt 1 paket frysta hallon, ca 225 g 1 paket frysta blåbär, ca 225 g 2 dl syltsocker, 200 g Gör så här Koka upp bären så att de tinar.Häll i syltsockret och koka ca 3 minuter. Häll på rena varma burkar. Låt kallna. Här kan du titta på programmet när jag lagar Kaiserschmarrn.