[caption id="attachment_6444" align="alignnone" width="1024"] Kaffe- och banankaka med nötter och mörk choklad. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Underbart god och saftig kaka Är du sugen på något gott till kaffet? Jag blev påmind om min kaffe- och banankaka när en kompis hörde av sig och berättade att hon bakat den och kakan hade gjort succé. Den är perfekt om du har bananer som behöver tas om hand innan de är helt övermogna. Kakan blir så god och saftig och du kan hoppa över både nötter och choklad om du inte har det hemma, men det blir naturligtvis extra gott med både valnötter och choklad. Valnötterna kan också bytas ut mot andra nötter eller mandel. Kaffe- och banankaka 1 kaka 12–14 bitar smör och kokosflingor eller ströbröd till formen 1 dl starkt kaffe 100 g smör 3 ägg 3 dl strösocker 3–4 små bananer, 300-350 g skalad vikt 50 g valnötter 75 g mörk choklad 4 dl vetemjöl, 240 g 2 tsk bakpulver Kaffeglasyr 3 dl florsocker 2 msk starkt kaffe 1 msk kokosflingor Gör så här 1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en 2-liters form väl och strö i kokosflingor eller ströbröd. 2. Häll varmt kaffe i en kastrull och låt smöret smälta däri. 3. Vispa ägg och socker pösigt. 4. Mosa bananerna och blanda ner dem i äggvispet. 5. Grovhacka nötterna och chokladen. Blanda hacket med mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. 6. Rör ner smöret blandat med kaffe. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen 55–60 minuter. Prova med sticka att den är torr. Låt vila några minuter och stjälp sedan upp kakan. 7. Kaffeglasyr: Rör ner lite kaffe i taget i florsockret till en lagom tjock glasyr. 8. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokosflingor.