[caption id="attachment_9764" align="alignnone" width="1024"] Den svenska paviljongen på EXPO 2020.[/caption] Hoppas ni haft en bra Lucia och att ni fick se och höra fina luciatåg och äta saffransbröd. Ni som följer mig på Instagram ser att jag varit på presstur i Dubai. Det är världsutställning där EXPO 2020. Det var med noga övervägande som jag reste och allt har gått bra. Man måste visa nytaget PCRtest innan man får flyga och innan man kom in i landet. 98% är vaccinerade och Covidpass krävdes för Expo. De var överhuvudtaget mycket noga med munskydd och hygien. Jag är även testats för Covid när jag kom hem och jag har ingen covid. Svenska paviljongen I dag är det Kungens tur att vara på världsutställningen i Dubai, drottning Silvia skulle ha varit med, men hon fick lov att stanna hemma för hon var förkyld. Jag lovar att ni ska få se och läsa mer från min resa när julstöket är över. Nu fortsätter julförberedelser med köttbullar Vet inte hur långt ni har kommit med era julförberedeleser, men jag själv ligger lite efter. Idag tänkte jag att ni ska få recept på mina julköttbullar för i år. Köttbullar är bra, de kan man göra i förväg och frysa in. Det är inte lätt att variera dem, men årets twist blev sardell. Det smakar inte sardell, men den lyfter köttbullarna till nya höjder. De blev väldigt goda och uppskattade när jag lagade upp till fotografering. Jag hade både blandfärs och viltfärs i dem. En krydda som jag alltid har mina julköttbullar är kryddpeppar, det är så gott och speciellt till jul vill jag ha just den kryddan. Så här kommer mina julköttbullar om du vill testa något nytt. Längre ner hittar du länkar till andra av mina julköttbullar med lite annan twist. [caption id="attachment_9766" align="alignnone" width="1024"] Julköttbullar med sardell. Foto: Eva Hildén[/caption] Julköttbullar med sardell Sardellkräm lyfter smakerna till nya höjder. Sardeller är rika på umami som är den femte grundsmaken som får det att vattnas i munnen. ca 60 köttbullar Tid: 1 timme ½ dl ströbröd, ca 40 g 1½ dl mjölk 1½ tsk salt ½ tsk mald kryddpeppar 1 tsk nymald svartpeppar 1 msk sardellkräm, Zeta 500 g blandfärs 250 g nöt- eller viltfärs 1 ägg smör till stekning Gör så här 1. Blanda ströbröd, mjölk, salt, kryddpeppar, svartpeppar och sardellkräm. Låt svälla 10 minuter. 2. Blanda ner färsen och ägget. Rör samman så att den håller ihop. 3. Ta ut klickar med vattensköljt matskedsmått och rulla till köttbullar med vattensköljda händer. Lägg bullarna på en vattensköljd skärbräda. 4. Hetta upp smör och stek bullarna i omgångar tills de är genomstekta. Här hittar du recept på andra julköttbullar med god twist. Här hittar du annat recept på lättgjorda julköttbullar som jag steker i ugn.