[caption id="attachment_7528" align="alignnone" width="1024"] Saffranscheesecake med kardemummasmul.[/caption] I går önskade jag att det hade varit doft-tv. När jag gräddade mina bakverk med saffran, kardemumma, kanel, ingefära och kakao fylldes hela den jättestora studion med de underbaraste dofter. Jag kan lova att provsmakarna också gillade bakverken. Saffranscheesecaken blev omåttligt populär av provsmakarna. Ja de sa att de gillade de andra också, men saffranscheesecaken kändes ny och det var den. Det var ett recept som jag arbetat fram under veckan. Vill ni prova? Receptet till saffranscheesecake hittar ni här. [caption id="attachment_7533" align="alignnone" width="1024"] Sotarmurrar, härliga segmjuka kakor med hasselnötter.[/caption] Sotarmurrarna är både helt mjölkfria och glutenfria och otroligt lättgjorda speciellt om du har en matberedare i annat fall kan du finhacka nötterna för hand eller mala nötterna. De blir härligt segmjuka i konsistensen. De går mycket bra att frysa. Här hittar du receptet till sotarmurrarna. [caption id="attachment_7534" align="alignnone" width="1024"] Saftiga pepparkaksmuffins med äpple.[/caption] Muffins är lätt att baka och perfekt för du kan frysa dem och bara ta fram så många som du vill. Äpple passar utmärkt till pepparkakskryddorna kanel, ingefära och kardemumma som jag har i dessa. Här hittar du receptet på pepparkaksmuffins med äpple. Hela programmet kan du se här om du missade. Du får en liten nostalgitripp med klipp från gamla adventskalendrar, för i år firar Adventskalendern 60 år i Sveriges television.