Auberginegratäng-melanzana alla parmigiana. Foto:Christina UhlinGod fortsättning till. er alla. Jag hoppas helgerna varit bra och nu är det bara några mellandagar innan det är dags för trettondagsfirandet, men sen är det slut på alla festhelger ett bra tag. Själv har jag haft det riktigt bra och nu sitter jag uppe i norr och jobbar. Det är härligt med all snö utanför fönstret. Även här har det börjat bli lite ljusare. Auberginegratäng från Italien.I går var det en god vän som ville ha mitt recept på auberginegratäng - melanzane alla parmigiana. Jag tänker att det är fler som är sugna på något vegetariskt som start på det nya året. Det här är en underbart god italiensk rätt med aubergine, tomat och ost. Jag har scamorza-rökt mozzarella- i min gratäng. Det finns att köpa i vanliga välsorterade butiker. Det blir jättegott. Men du kan ta vanlig mozzarella också. Har du rester av hårdostar från jul kan du säkert använda dem också, även om det inte blir detsamma. Det här är en typisk rätt från Syditalien. Det finns otaliga recept och det här är min variant efter att ha ätit många olika i Italien. Här hittar du receptet på auberginegratäng-melanzane alla parmigiana.Här kan du läsa mer om osten scamorza från Zeta.