[caption id="attachment_8354" align="alignnone" width="700"] Indisk lins- och kikärtsgryta, god och mycket lättlagad. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Snabblagad I dag blir det en riktigt snabblagade vegorätt, som du lagar på drygt en kvart Det är en favorit som jag lagar ofta och det är en jättebra middagsräddare när du har ont om tid. Jag är själv väldigt förtjust i den, för den är kryddig, god och värmande. jag gör den med garam masala, som är en indisk kryddblandning. Den innehåller precis som curry en blandning av olika kryddor. Det kan variera mellan olika märken som du köpter i butik. Men kryddblandningen passar väldigt bra till den här grytan, Du kan ta curry i stället, det blir också gott. Alla ingredienser i skafferiet Alla ingredienser kan du ha hemma i ditt skafferi. Det här är en riktig snabb variant där jag tar genvägen med färdigkokta linser och kikärter på tetra. Numera har företaget Zeta något större förpackningar, 480 g och avrunnen vikt 290 g. Så om du kokar egna linser och bönor vet du hur mycket det motsvarar. Skulle det bli över av rätten är det också en perfekt rätt att ta med i lunchlåda och det går också bra att frysa den. Servera grytan med ris eller bröd I stället för ris är det även gott att servera grytan med bröd, gärna indiskt naanbröd. Det brukar finnas i välsorterade livsmedelsbutiker på hyllan med asiatisk mat. Det är bara att grädda dem färdiga snabbt i ugnen. Beroende på hur mycket du gillar hetta kan du variera mängden chili. Jag har alltid chiliflakes hemma, de ger fin smak och styrka. Den färska chilin piggar ju upp rätten med sin röda färg. Så gilar du hettakan du ha med det från början. I annat fall kan var och en hetta upp efter eget tycke och smak. Önskar er alla en fin vecka och hoppas att vi ses på onsdag, då ska jag laga fisk i Go'kväll. Indisk lins- och kikärtsgryta 6 portioner 1 stor gul lök 1 msk olja 1 msk garam masala 1 msk finriven ingefära 1 burk finkrossade tomater, 400 g 1 burk kokosmjölk, 400 ml 1 tetra gröna linser, ca 480 g 1 tetra kikärter, ca 480 g ca 1 tsk salt 1/2 tsk chiliflakes eller 1/2 finhackad färsk chili Tillbehör basmatiris eller bröd, gärna indiskt naanbröd Gör så här 1. Finhacka löken och fräs den mjuk i oljan. Tillsätt curry och ingefära och låt det fräsa med 1 minut. 2. Häll i tomater och kokosmjölk. Koka kraftigt utan lock 10 minuter. 3. Skölj av linser och kikärter i ett durkslag och tillsätt dem och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och chili, servera med ris. Här hittar du recept på en liknande linsgryta med torkade röda linser.