Vilket hjortonår det blev i år. Men säsongen är kort, så passa på om du har möjlighet att plocka eller köpa. Lättgjord karamellig mousse till hjortronMed bara grädde och messmör kan du göra en god mousse med karamellig smak. Jag vispar helt enkelt ihop messmöret med grädden och sedan in i kylen. Jag kallar det för karamellmousse för den får en fin brynt karamellig smak. Jag tycker den passar förträffligt bra med hjortron och nu är det hög tid att plocka. Hjortronsäsongen är så oerhört kort. Men du kan lika gärna servera den med björnbär eller hallon. Till sist toppar jag med desserten med vit choklad som jag karamelliserar i ugnen så att den blir lite knaprig i konsistensen och får också en karamellig brynt smak Hjortron med karamellmousse och karamellströssselDet här blir en mousse med en spännande söt karamellig smak med lite fin sälta. Som pricken över i är karamellströsslet av vit choklad.6 portionerTid: 30 minuter750 g hjortron eller andra bärca 3 msk strösockerKaramellmousse3 dl vispgrädde1 dl messmör, 125 gKaramellströssel50 g vit chokladGör så här1. Sätt ugnen på 200°.2. Tina hjortronen och söta dem lätt.3. Karamellmousse: Vispa grädde och messmör till en mousse. Täck och ställ i kyl.4. Karamellströssel: Hacka chokladen och sprid ut den på en plåt med bak- plåtspapper. Ställ in den mitt i ugnen, ca 5 minuter tills den får en fin ljus färg. Obs! Passa noga så att den inte bränns vid. Ta ut och låt den svalna.5. Lägg upp hjortron och spritsa eller klicka på moussen. Smula sönder chokladen och strö den över.Här hittar du en annan god dessert till hjortron.