[caption id="attachment_8238" align="alignnone" width="1024"] Piadina med getost, salami och hjortronsylt.[/caption] Dags för helgmys. I går kväll lagade jag dessa två enkla rätter i Go'kvällköket. Piadina och marinerad lax. De passar jättebra som fredags- eller lördagsmys till ett glas vin eller öl. De är också bra som förrätt eller enkel lunchrätt. Jag kan lova att de går blixtsnabbt att laga.De blev också väldigt populära av provsmakarna och det är alltid extra roligt. Laxloin Den fräscha laxrätt med asiatiska smaker gör jag med back laxloin, som är du kan hitta färdigpaketerad i välsorterade livsmedelsbutiker. Det är den finaste biten av ryggfilén på laxen och den tas om hand och paketeras inom 2 timmar efter fångst. Den behöver inte frysas. Så enkelt och så gott blir det att marinera den i soja, limesaft och sesamfrön. Men pricken över i blir sesammajonnäsen som jag klickar på sedan. Piadina Piadina är tunt mjukt italienskt tunnbröd som finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Det har sitt ursprung i Emilia Romagna.Här har jag gjort de med lite udda pålägg. Men våga testa det är en underbart god kombo. Inspirationen har jag fått från en pizzeria i Umeå. Jag tyckte det lät konstigt men när jag hade smakat var jag helt såld, det är en jättegod kombination. Här möts getostens lite sträva goda smak med hjortronsyltens sötma och sältan från salamin. Pinjenötterna ger både smak och knaprigt tugg och så lite kryddig rucola på toppen blir jättegott. Önskar er alla en trevlig helg! Piadina med getost och hjortronsylt Det låter kanske lite konstigt med salami, getost och hjortronsylt men det är en jättegod kombo. Du kan servera i portionssnibbar som förrätt eller drinktilltugg eller som en hel som huvudrätt med en piadina till var och en. 2 stycken, 16 bitar 2 piadina 50 g naturell färskostetos 50 g italiensk mild salami, t ex Felino i tunna skivor 2 skivor chèvrerulle, ca 200 g 2 msk pinjenötter, 20 g rucolasallad, ca 10 g 4–6 msk hjortronsylt Gör så här 1. Sätt ugnen på 230°. 2. Bred tunt med färskost på bröden. 3. Lägg på salamiskivor och smula över getosten. 4. Strö över pinjenötterna. Grädda ca 7 minuter strax över mitten i ugnen. Ta ut bröden och fördela över hjortronsylt i små klickar och strö över rucolablad. [caption id="attachment_8242" align="alignnone" width="1024"] Marinerad laxloin med sesammajonnäs.[/caption] Marinerad laxloin med sesammajonnäs 6 portioner Ca 180 g laxloin 2 msk japansk soja 2 tsk pressad lime 2 tsk finriven ingefära 2 tsk svarta sesamfrön ca 12 hjärtsalladsblad 1 salladslök, tunt skivad Sesammajonnäs 4 msk majonnäs Ca 1 krm sesamolja Gör så här 1. Skiva laxen ganska tunt. Lägg den i en skål. 2. Blanda soja, limesaft, ingefära och sesamfrön. Häll över laxen och låt marinera 10 minuter. Vänd på laxen någon gång under tiden. 3. Ansa och skölj och torka salladsbladen väl. Lägg dem på ett fat. 4. Sesammajonnäs: Smaksätt majonnäsen med lite sesamolja. 5. Lyft upp laxen från marinaden och fördela den i salladsbladen. Strö över salladslöken Klicka eller spritsa på majonnäsen. Servera. En del av det som är så roligt med att medverka i Go'kväll är att jag får träffa så många trevliga och intressanta människor. I går var det två unga, härliga och kloka tjejer. Ziaka Klicka här så kan du se hela programmet. [caption id="attachment_8248" align="alignnone" width="1024"] Maxida Märak vid sin färgstarka dukning när hon är middagsvärd i Go'kväll.[/caption] [caption id="attachment_8249" align="alignnone" width="1024"] Unga artisten Zikai i Go'kvällstudion.[/caption]