[caption id="attachment_6294" align="aligncenter" width="1024"] Wallenbergare med extra gott potatismos och rårörda lingon.[/caption] Helgmeny Wallenbergare, potatismos med twist, rårröda lingon och ärter och ärtskott * Passionerad sorbetdessert Vet inte om ni tittade på Go'kväll i går, men då gjorde jag Wallenbergare och det blev så himla uppskattat. Så det får bli veckans helgmeny. Ja, det är verkligen gott och inte alls svårt att göra. Se till att alla ingredienser är kalla när du sätter igång. Att färsen är kall gör att den binder vätskan och blir mer hanterbar. För i Wallenbergare ska det vara en lätt och porös färs. Du kan göra dem glutenfria om du struntar i ströbrödet och det går mycket bra. Jag tycker att Wallenbergare är perfekt bjudmat också. Du kan förbereda och steka biffarna innan gästerna kommer och sedan värma dem i ugnen på 150°. Receptet på mina Wallenbergare hittar du här. Till biffarna serverar jag ett extra gott potatismos som jag tycker passar så bra till Wallenbergarna. Det innehåller smörfräst lök och ger verkligen en extra dimension till potatismoset. Tänk bara på att löken ska fräsa länge i smöret, minst 20 minuter så att den blir riktigt mjuk, sedan värmer jag mjölken däri också. Receptet på potatismoset hittar du här. Rårörda lingon är supergott till och det är inte svårt att göra. Recept på rårörda lingon finns här. Lätt och fräsch sorbetdessert Efter wallenbergare vill jag ha en lättt och fräsch dessert och då passar den här ljuvligt goda passionerade sorbetdesserten perfekt. Den är lätt och fräsch och superenkel att göra. Du köper en god färdig sorbet till exempel mango, passionsfrukt eller hallon. Gör kulor av sorbeten, toppar med färsk passionsfrukt och några hallon. Sedan fyller du på med mousserande sött vin från Italien, t ex Asti Cinzano och Asti Martini. För ett alkholfritt och även barnvänligt alternativ tar du fruktsoda i stället. [caption id="attachment_6295" align="alignnone" width="1024"] Festligt och gott med en passionerad sorbetdessert med mangosorbet och bubblande italienskt sött vin. Foto: Tine Guth Linse[/caption] Världens enklaste och godaste dessert gör du med färdigköpt sorbet, passionsfrukt, några hallon och sött mousserande vin. Recept hittar du här. Vill du se hela programmet så finns det på SVT play. Klicka här så kommer du direkt till programmet.