[caption id="attachment_8370" align="alignnone" width="1024"] Fjällröding med citron- och dillsås på en bädd av spenatfräs.[/caption] I veckans helgmeny bjuder jag på fjällröding med citron- och dillsås. Den som jag lagade i Go'kväll i går. Röding är en favoritfisk som det är svårt att misslyckas med. Jag gör en enkel citron- och dillsås. En riktigt universalsås som passar till de flesta fiskar och är även god till grönsaker. Smaka av den på slutet så att du blir nöjd med syran och sältan i såsen. Du gör såsen på mindre än 10 minuter. Rödingen går också blixtsnabbt att göra om du har färdiga filéer. Stek filéerna på skinnsidan så att skinnet blir knaprigt, sedan behöver de bara en mycket kort stunds stekning på köttsidan. Total stektid är bara några minuter. Rabarberpaj till dessert Till dessertbjuder jag en knaprig smulpaj med rabarber, det är alltid lika gott. I den här smulpajen har jag även mandel och kardemumma. Ja, kardemumma är en favorit till rabarber. Servera pajen lite ljummen med vaniljglass, det blir supergott, jag lovar. Fjällröding med citron- och dillsås 4 portioner 30 minuter 4 rödingfiléer, à 150–180 g 2 tsk salt Citron- och dillsås 3 dl vispgrädde 1 ekologisk citron 1 knippe dill Ca ½ tsk salt Lite nymald vitpeppar Spenatfräs lite olivolja eller smör till fräsning 2 schalottenlökar, tunt skivad 400 g bladspenat Tillbehör och garnering kokt potatis citronskalsstrimlor och dillvippor Gör så här Salta rödingsfiléerna runt om. Koka potatisen. Koka upp grädden med finstrimlat citronskal och 1 msk pressad citronsaft. Använd gärna ett zestjärn för att srimla sket fint. Koka ca 5 minuter ganska kraftigt tills den blir lite såsliknande i konsistens. Smaka av med salt och peppar och ev lite mer pressad citron. Fräs skivad schalottenlök i smör eller olja en kort stund. Tillsätt spenaten och låt fräsa tills vätskan kokat bort. Dela filéerna på hälften: Hetta upp smör i en stekpanna och stek med skinnsidan ner ca 2 minuter. Vänd och stek mycket kort på köttsidan. Servera den nystekta rödingen med spenatfräs och kokt potatis och citron- och dillsåsen. [caption id="attachment_8368" align="alignnone" width="1024"] Här står jag redo för sändning i Go'kvällstudion.[/caption] Smulpaj med rabarber - lättlagad dessert [caption id="attachment_8366" align="alignnone" width="1024"] Knaprig smulpaj med vaniljglass.[/caption] Knaprig smulpaj med rabarber 500–600 g rabarberstjälkar 1/2 dl strösocker 2 msk majsstärkelse Smuldeg 125 g smör 1 1/2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk nysttött kardemumma 100 g mandelspån eller hackad mandel Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Skiva rabarberstjälkarna och blanda dem med socker och majsstärkelse. 3. Fördela dem i en ugnsform. Ställ in dem mitt i ugnen ca 15 minuter tills de börjar mjukna. Rör gärna om någon gång under tiden.4. Smuldeg: Smält smöret och ta det från värmen. Blanda ner socker, vetemjöl och nystött kardemumma. Rör till sist ner mandelspån eller hackad mandel. 5. Rör om i den förbakade rabarbern och fördela smuldegen ovanpå. 6.Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter tills smuldegen fått fin färg. 7. Servera pajen ljummen med glass eller en klick vispad grädde. Här hittar du recept på en annan god rabarberpaj. [caption id="attachment_8369" align="alignnone" width="1024"] Fisk och systerskap var temat i Go'kväll 28 april. Monica Lindgren tipsar om böcker, Inger Ljung Olsson är programledare. Martin Falklind berättar om sitt Fiskeliv.[/caption] Här kan du se hela programmet när jag lagar rödingen.