Vet inte om ni missade gårdagens Go'kväll. Men i går var det riktiga megastjärnor på besök, Lena Olin och Lasse Hallström. Båda så sympatiska och lättsamma att umgås med, så vi hade det helt enkelt supertrevligt. Det är jubileumsvecka för Go'kväll som fyller 25 år. Själv har jag 20-årsjubileum i programmet, mina första program gjorde jag på hösten 2002. Ja, det är helt galet hur lång tid som gått sedan jag började. I går var jag ombedd att blicka tillbaka på 90-talet och då blev det kycklingspett med jordnötssås, ris och fräsch gurksallad. Jag minns att det var på 90-talet thai-kioskerna poppade upp här och var i vårt avlånga land. I Saltsjö-Boo hade en vanlig kiosk som omvandlades till kiosk för thailändsk hämtmat i slutet på 90-talet. utanför thai-kiosken ringlade sig köerna långa på fredagar och helger. Det var också på 90-talet som Thailand blev ett favoritresemål för många svenskar. Sushi var annan mat som också blev väldigt populär. Här kommer recepten till min lättlagade thaimat. Provsmakarna gillade verkligen maten och jag hoppas att du också gör det. Det är så enkelt att laga rätterna. Såsen sköter sig själv när den sjuder på spisen. Numera kan vi också köpa ekologiska kycklinginnerfiléer och de är så enkla att använda till spett. Du behöver inte skära utan bara lägga ner dem i marinaden och sedan trä upp dem på spett- Jag tycker de är godare och har bättre konsistens än de mer snabbväxande kycklingarna. Fräsch pannacotta till dessertPannacotta är en italiensk dessert som poppade upp här i Sverige på 90-talet. Den jag serverar här har fräsch smak av lime och är oerhört lättgjord. Sedan toppar jag med mango och passionsfrukt. Hittar du inte mogen mango och passionsfrukt är det smart att köpa fryst. Båda är frukter som fungerar bra att frysa in. Kycklingfilé med jordnötssås och gurksallad med chili och rödlök. Rätten är mycket godare än den ser ut på bilden. Satay med jordnötssås och gurksalladCa 600 g ekologisk kycklinginnerfilé, ca 12 innerfiléerMarinadfinrivet skal och saft av 1 ekologisk lime½ dl japansk soja1 msk fisksås2 msk rapsolja1 tsk nymald svartpepparJordnötssås100 g saltade jordnötter1 burk kokosgrädde eller kokosmjölk, ca 400 g4–6 tsk röd currypasta1 msk råsocker eller strösocker1 msk pressad lime1 msk fisksåsTillbehörJasminrisGurksallad, se separat receptLimeklyftorGör så här1. Blanda marinaden och lägg ner innerfiléerna och vänd runt. Låt marinera ca 1 timme. Blötlägg träspett.2. Sås: Finhacka jordnötterna, gärna i matberedare. Blanda jordnötter, kokosgrädde, currypasta, socker, limesaft och fisksås. Sjud 30–40 minuter utan lock på svag värme, stormkoka inte. Smaka av3. Sätt ugnen på grill 275°. Trä upp kycklingen på spetten och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grilla dem ca 5 minuter på var sida högt upp i ugnen. Kontrollera att de är genomstekta. Servera med ris, gurksallad och limeklyftor.Tips!Får du sås över kan du frysa in den till ett senare tillfälle. GurksalladEn frisk gurksallad med lite hetta från chili. Sötsyrlig smak men inte lika söt som våra svenska inläggningar.4 portioner10 minuter + tid att dra1½ dl vatten½ dl ättiksprit, 12%½ dl strösocker½ tsk salt1 stor gurka1 liten röd lök1 röd spansk pepparfruktGör så här1. Blanda vatten, ättiksprit, socker och salt.2. Halvera gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en tesked. Skiva gurkan tunt. Finhacka rödlöken. Skiva pepparfrukten tunt, men ta bort kärnor om du inte vill ha det så starkt. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner gurka, lök och pepparfrukt i lagen. Låt stå och dra minst en timme. Häll av vätskan och servera till kycklingspetten. Limepannacotta med mango och passionsfruktLen pannacotta med fräsch smak av lime och vanilj – underbart god till de flesta frukter och bär. Med mango och passionsfrukt blir det härligt exotisk smak.4 portioner10 minuter + tid att stelna2 gelatinblad3 dl vispgrädde, 40%1 dl mjölk, 3%finrivet skal av 1 lime4 msk strösocker½ vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerTillbehör1 paket fryst tärnad mango eller 1 färsk mango2 färska passionsfrukter eller frystGör så här1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter.2. Koka upp grädde, mjölk, finrivet limeskal, socker, halverad och urskrapad vaniljstång i en liten kastrull. Sila blandningen.3. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma gräddmjölken. Vispa ner vaniljsocker om du har det. 4. Fördela blandningen i små glas eller koppar. Låt stelna i kyl minst 3 timmar.5. Halvera och kärna ur mangon och skär fruktköttet i små tärningar. Blanda mango och passionsfrukt. Fördela blandningen över pannacottan strax före serveringen. När kamerorna stängs av pustar alla ut och det blir eftersnack vid bordet.Klicka här så kan du se hela programmet.