HelgmenyFyllda kycklinglår med fetaost och paprika*Äppelkaka med kokosmarängDen här veckan blir det en enkel meny med fyllda kycklinglår. Numera kan man köpa färdigurbenade kycklinglår med skinn. Det kallas ministeak eller kycklingsteak som är urbenad kycklingklubba. Här har jag fyllt dem och det blir så saftigt och gott. De urbenade styckningsdetaljerna av lår är perfekta om man vill göra rulader med kyckling, de blir så saftiga och skinnet gör att det är lättare att få dem att hålla ihop. Med det här receptet kan du bekvämimpa för det är lätt att laga när kycklingen är urbenad, men blir så festligt och gott. Du kan förstås bena ur kycklinglår själv, men då går det inte lika snabbt att laga. Jag serverade med pasta och en färdig tomatsås. Det finns faktiskt många färdigköpta som är goda t ex Mutti. Till dessert blir det äpplen igen, det gäller att passa på när det finns så gott om äpplen i år. Det blir en god äppelkaka med en kokosmaräng.Kycklinglår med fetaost och paprika med tomatpasta 4 portioner750 g urbenade urbenade kycklinglår eller urbenad kycklingklubba1 tsk saltnymald svartpeppar150 g fetaost1 röd snackpaprikanågra blad persilja eller basilikasmör till stekningTomatpasta350 g pasta, t ex penne1 burk färdig tomatsås, ca 4 dlGör så här1. Sätt ugnen på 200°.2. Salta och peppra de urbenade kycklinglåren runt om och lägg dem med skinnsidan ner på en skärbräda. Skär paprikan i avlånga bitar. Skär osten i stavar, lika många som kycklingfiléerna. Fördela paprikastrimlor och fetaoststavar på kycklingen och lägg även på några persilje- eller basilikablad. Kyckling fylld med fetaost, paprika och persilja.3. Rulla ihop och spänn åt med skinnet och fäst med tandpetare. Kycklingen rullas ihop och fästs med tandpetare.4. Bryn dem runt om i smör så att de får fin färg. Stick i en termometer i den tjockaste och stek mitt i ugnen ca 20 minuter tills innertemperaturen på kycklingen är 72°. Ta vara på stekskyn och häll den över kycklingen eller pastan. Kycklingruladerna steks färdiga i ugnen tills innertemperaturen är 72°.5. Koka under tiden upp saltat pastavatten och koka pastan. Häll av den och häll på tomatsåsen och låt alltsammans bli varmt. Smaka av om det behövs salt och peppar.6. Servera pastan på varma tallrikar med den fyllda kycklingen. Äppelkaka med kokosmarängÄppelkaka med kokosmarängEn riktigt saftig kaka fylld med kaneläpplen och på toppen ett kokostäcke av mjuk maräng. Så god precis som den är eller med lättvispad grädde eller glass.15 bitarTid: 30 minuter + ca 40 minuter i ugn125 g smör 1 dl strösocker2 stora äggulor2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver2–3 äpplen, ca 350 g1½ tsk mald kanelsmör och kokosflingor till formenKokostäcke2 stora äggvitor1 dl strösocker3 dl kokosflingorTillbehörev glass eller lättvispad gräddeGör så här1. Sätt ugnen på 175°.2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggulorna en i taget under vispning. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.3. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Vänd runt klyftorna i kanel, går lätt om du blandar alltsammans i en plastpåse. Tryck ner klyftorna i degen.4. Smörj och kokosbeströ en form ca 24 cm i diameter, med avtagbar kant. Fördela smeten i formen och tryck ner äppelklyftorna ordentligt. 5. Grädda på andra falsen nerifrån i ugnen ca 20 minuter tills kakan stannat på ytan. Förbered under tiden marängen.6. Kokosmaräng: Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en fluffig maräng. Vänd ner kokosflingorna men spara ett par matskedar. 7. Fördela kokosmarängen över den halvgräddade kakan och strö över de sparade kokosflingorna. Fortsätt grädda långt ner i ugnen 15–20 minuter eller tills kokosmarängen har fått fin färg. Låt svalna.