[caption id="attachment_9372" align="alignnone" width="1024"] Parmesanfingrar med mandel ser förfärliga ut men är försvinnande goda. Foto: Lars Cato[/caption] Halloweenfirande har redan börjat och till helgen lär det väl bli många spökkalas . Vill du bara göra något på temat läskigt och samtidigt få en snackis, så kan du göra mina avhuggna parmesanfingrar. Det är fantastiskt goda, tycker jag, och dessutom möra med god smak av parmesan. Mandeln blir också perfekt rostad i ugnen och får en underbar smak. Ja, de ser hemska ut, men det kan vara kul att skoja till det lite. De är enkla att göra. Allra enklast i matberedare, men i annat fall enkelt att göra degen med fingerarna. Förvara dem i tättslutande burk så håller de länge om de inte tar slut förstås. Avhuggna parmesanfingrar Gott tilltugg till ett glas bubbel eller en drink. Lättgjorda och försvinnande goda och möra med fin smak av parmesan. ca 30 fingrar ca 30 skållade sötmandlar 3 dl finriven parmesanost, 60 g 2 dl vetemjöl, 120 g ½ tsk salt 100 g kallt smör 1 msk vatten Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Koka upp lite vatten och lägg ner mandlarna beräkna några extra så att du har om du gör fler fingrar. Koka upp och häll av vattnet och spola snabbt med kallt vatten. Tryck sedan ur mandlarna. 3. Finriv osten eller finfördela den riktigt fint i matberedare. 4. Blanda mjöl, salt och ost, gärna i matberedare. Tillsätt smöret i bitar. Kör eller arbeta snabbt ihop till en smulig deg. Tillsätt vattnet och kör ihop till en deg. Forma den till en rulle och skär tunna skivor. Rulla till fingrar, tryck eventuellt av med en gaffel i ena änden så den blir lite fransig, Tryck fast mandlar som naglar i den andra änden. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Bra om de är någorlunda jämna i storlek för gräddningen. I annat fall, grädda dem på olika plåtar. 5. Grädda 10–12 minuter tills de börjar få fin ljus färg. Här hittar du andra rätter som kan passa till Halloween. Hoppas du har sett att min nya kokbok kommit ut. Just nu säljs den till kampanjpris. Du kan beställa boken här. [caption id="attachment_9375" align="alignnone" width="803"] Min nya kokbok : Mauds mat - lättlagade menyer.[/caption]