[caption id="attachment_7135" align="alignnone" width="1024"] Lättbakad hallontårta med citron[/caption] Hallon är väl bästa tänkbara bär, som är så gott och även funkar fint att frysa. Jag gillar kombinationen av hallon och citron, så fräscht och gott. Nu är hallonen mogna även här uppe i Norrbotten. Lättgjord tårta Här är en mycket lättgjord tårta där jag gör en snabb kräm med grädde, färskost och citron. Arlas färskost innehåller inga konstigheter så den är jättebra. Den lilla sältan som finns i osten blir så god. Krämen varvas med lätt sötade hallon på tårtbottnar. Om du inte vill eller hinner göra egna bottnar kan du köpa färdiga tårtbottnar. Med färska hallon och minimaränger och lite citronzest blir tårtan inte bara god utan festlig och fin också. Hallontårta med citronkräm 8–10 bitar 1 tredelad tårtbotten 250 g hallon florsocker Citronkräm 3 dl vispgrädde 200 g naturell färskost, gärna Arla eller Philadelphia ca ½ dl florsocker finrivet skal av 1 ekologisk citron 2–3 tsk pressad citronsaft Garnering 250 g hallon 1 dl minimaränger citronzest Gör så här Mosa hallonen till fyllningen lätt med en gaffel och söta lätt med florsocker. Fördela dem på en av bottnarna. Lägg på nästa botten. Citronkräm: Vispa grädden lätt, tillsätt philadelphiaosten och vispa tills allt blandat sig och blivit en ganska fast kräm. Smaka av med florsocker, finrivet citronskal och lite pressad citronsaft. Bred ett lager av citronkrämen på den andra bottnen och lägg på den tredje bottnen. Täck tårtan med kräm runt om. Garnera med rikligt med färska hallon, minimaränger och lite citronzest.