[caption id="attachment_9104" align="alignnone" width="1024"] Hallon med knaprigt kardemummasmul och grädde.[/caption] Just nu är hallonen fantastiskt fina här uppe i Norrbotten. Jag har inte hunnit plocka vildhallon utan jag har i stället köpt hallon direkt från odlingen. De är fantastiskt fina och goda även om trädgårdshallon aldrig får samma arom som vildhallon. Hallon är ett underbart bär, tycker jag. [caption id="attachment_9106" align="alignnone" width="1024"] Nyskördade hallon från Norrbotten.[/caption] Mycket lättlagad dessert I går kväll blev det en enkel dessert med hallon, grädde och ett knapgrigt smul av havregryn som jag rostar i stekpanna tillsammans med smör, socker och kardemumma. Så enkelt och så gott. Du gör det snabbt och dessutom är det ingredienser som åtminstone jag alltid har hemma. Smulet passar till alla sorters bär och blir gott även utan kardemumma.Blir det över kan du spara i en tättslutande burk. Du kan också dubbla satsen och ha på lut för att förgylla en dessert. Smulet är också gott att servera till glass. Önskar er alla en trevlig helg! Hallondessert med knaprigt smul 4 portioner Tid: 15 minuter 50 g smör 3/4 dl strösocker 2 dl havregryn 1/2–1 tsk nystött kardemumma 3 dl vispgrädde ca 400 g hallon Gör så här 1. Smält smöret i en vid kastrull. Tillsätt socker, havregryn och kardemumma. Rosta blandningen under omrörning tills den får fin ljusbrun färg. Ta från värmen och låt svalna. 2. Varva smulet med hallon, och grädde i glas eller skålar strax före serveringen. Servera och njut!