[caption id="attachment_8696" align="alignnone" width="1024"] Hallonbakelse med lime i miniformat. Fotto: Ulrika Pousette[/caption] Fira mamma med små bakelser På söndag är det Mors dag om det nu har undgått någon. Vill du fira din eller någon annan mamma , men inte har lust att baka en hel tårta till är det fint att göra små bakelser. Det är så smidigt att göra bakelser av rulltårta. Här har jag gjort små bakelser, men du kan ju lika gärna göra lite större. Enkelt och gott! Rulltårtan får en extra smakdimension av finrivet limeskal, så gott till hallonen. Rulltårtan tar inte mer än 10 minuter att göra och sedan är det bara att skära upp, vispa grädde, klicka på och garnera med ett färskt hallon. Lika gott och fint blir det att göra med jordgubbar. Pensla papperet Se till att du har bakplåtspapper hemma när du ska göra baka. Du behöver inte smörja papperet, men om det inte vill släppa kan du pensla med med kallt vatten, då brukar det lossna mycket lättare. Hallonbakelse i miniformat Finrivet limeskal ger en extra smakdimension till hallonrulltårtan. Självklart kan du göra en rulltårta som stora bakelser, men räkna då med att det blir hälften så många. 20 små bakelser Tid: 25 minuter 3 ägg 1½ dl strösocker 2 dl vetemjöl, 120 g 1 tsk bakpulver 2 msk vatten 1½ msk strösocker 1 ekologisk lime, finrivet skal Fyllning 2 dl hallonsylt Topping 3 dl vispgrädde 20 hallon Gör så här 1. Sätt ugnen på 250°. 2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. 3. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i äggvispet. Tillsätt vattnet och blanda. Fördela smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper. 4. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter tills kakan har fin färg. 5. Blanda 1½ msk socker och finrivet limeskal. Fördela det på ett bakplåtspapper. Stjälp upp den gräddade bottnen ovanpå. Dra loss gräddningspappret försiktigt. Om det inte vill lossna kan du pensla med kallt vatten ovanpå papperet, så brukar det lossna lättare. 6. Halvera bottnen från kortsidan, skär genom papperet. Bred på hallonsylt och rulla ihop från långsidan med hjälp av pappret. Rulla sedan in rullarna i en handduk. Hit kan förberedas dagen före. 7. Skär rullen i ca 2 cm bitar. Ställ dem på högkant. Vispa grädden och klicka på den och garnera med ett hallon. [caption id="attachment_8721" align="alignnone" width="1024"] En lättgjord liten bakelse med hallon och lime. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Här får du tips på en annan fyllning.