Vaknar av att regnet slår mot rutan och vi som hade hoppats på uppehåll idag när vi ska göra stan och matfestivalen i Falkenberg. Jag är fortfarande mätt efter den goda middagen i går kväll. Som vanligt i det här sällskapet blev det en härlig kväll med många skratt och aldrig tyst en enda sekund. Det är ju det som är livet att umgås med människor man gillar och äta god mat. För god mat blev det och många rätter. Vi gick på avsmakningsmenyn med 5 rätter. Jag kan verkligen rekommendera restaurang Gustav Bratt, maten var supegod och dessutom mycket prisvärd. 560 kr för alla rätter. Vi skippade vinpaketet utan valde att gå på ett vitt rieslingvin från Dr Loosen och ett rött Côtes du Rhône från E.Guigal alltid pålitliga viner. Det vita passade perfekt till de två förrätterna. Mina favoriter bland rätterna blev ankleverterrinen och hjortfiléen. Ankleverterrinen hade de karamelliserat och den toppades med goda macadamianötter, och gulbetor till, det var så gott. Hjortfilén var perfekt stekt och med selleripuré, sockerstekt grönkål och frasig grönkål blev det en höjdare. Men när ni ser vad jag åt förstår ni att jag fortfarande inte är hungrig. [caption id="attachment_1786" align="alignnone" width="640"] Sotad laxcarpaccio med picklade kantareller, pepparrotskräm, rucola och pamesan.[/caption] [caption id="attachment_1787" align="alignnone" width="640"] Ankleverterrin med sötad gulbeta, macadamianötter, kumquatmarmelad och brioche.[/caption] Hjort från Harplinge med kantareller, sockerstekt rotselleri, selleripuré, frasig grönkål, picklade tranbär och viltsky. [caption id="attachment_1789" align="alignnone" width="640"] Gruyère och Saint Agur med päronmarmelad smaksatt med vanilj och fröknäcke och frukt- och nötbröd.[/caption] [caption id="attachment_1790" align="alignnone" width="480"] Päronparfait med syltade päron, sötmandel och macarons.[/caption]