Gul gazpacho med twist av ingefära. Foto: Ulrika PousetteLaga utan spisMen den här soppan är både lätt och snabb att göra och kräver ingen spis. Det är en variant av gazpacho, den klassiska kalla spanska soppan. Jag har gjort den på gula tomater och smaksatt med ingefära, så fräscht och gott. Självklart kan du även ta röda tomater. Servera den kyld. Det här är en bra lunch nu när det är så varmt, men soppan är också en trevlig start på vilken måltid som helst. Den är helt vegansk dessutom.Gul gazpacho3–4 portioner eller 6 portioner till förrättTid: 15 minuter600 g gula tomater2 gula paprikor1 stjälk selleri1 röd chili1 vitlöksklyfta, pressad2 msk olivolja1–2 msk vinäger1 tsk salt50 g surdegslevain eller surdegsbaguette utan kanter 1–2 dl vatten1 mycket liten bit färsk ingefära, skaladTillbehörfinskuren gräslökGör så här1. Ta bort stjälkfästen, på stora tomater. Ansa paprikorna och selleristjälken. Skär allt i bitar. Ta bort mellanväggar och kärnor från chilin och finhacka den.2. Finfördela tomater, paprikor, selleri och vitlök med olivolja, 1 msk vinäger, salt, bröd och 1 dl vatten i matberedare. Tillsätt mer vatten om soppan är för tjock. Smaka av med lite finriven ingefära och chili. Tillsätt mer salt och vinäger om det behövs. Ställ i kyl fram till servering. Det går bra att göra den dagen före.3. Häll upp soppan och garnera med lite finskuren gräslök. Servera med surdegsbaguette eller surdegslevain.