[caption id="attachment_4721" align="alignnone" width="1024"] Eldad regnbåge med bland annat kålrabbi, gurkjuice och rom på restaurang TOng i Stockholm.[/caption] Grönt ljus för finsk regnbåge Det är inte roligt när man läser WWFs nya fiskguide med alla rödlistade fiskar. Därför var det extra roligt när jag härom veckan var inbjuden på en presslunch och fick testa Benella odlad regnbåge från Finland som har grönt ljus i den nya fiskguiden. Benella är hållbart odlad och en god matfisk som är lätt att variera precis som lax. Men den är inte lika fet som lax men rik på Omega 3 och D-vitamin. Den har serverats på olika restauranger men har nu börjat säljas till konsumenter på ICA i Stockholm med omnejd. Roligt för det är en god och nyttig fisk som jag kan rekommendera. Snabb middag i ugnen Den säljs filéead och vacumpackad färdig att bara salta och peppra och ställa in i ugnen på 200° i ca 10 minuter. Det är enkel och snabb middagsmat. Servera med en god kall örtsås, färskpotatatis och sallad. [caption id="attachment_4725" align="alignnone" width="1024"] Benella regnbågsfilé är enkel att tillaga i ugnen bara med salt och peppar i 10 minuter vid 200°.[/caption] Regnbåge med asiatisk touch På restaurang TOng på Honrnsgatan i Stockholm fick vi testa många olika goda varianter med Benella regnbåge lagad med asiatisk touch. Här får du ett av deras goda recept. Tänk bara på att det kan vara olika styrka på olika chilioljor, smaka dig fram så att det inte blir för hett. Det kan vara lite svårt att få tag på sichuanolja men du kan göra den själv genom att värma upp neutral rapsolja och 1 msk sichuanpeppar och sedan låta dra i några timmar innan du silar bort sichuanpepparen. [caption id="attachment_4748" align="alignnone" width="1024"] Eldad regnbåge med picklad kålrabbi och gurka med asiatisk touch.[/caption] Eldad regnbåge med picklad kålrabbi och gurkjuice Receptet kommer från restaurang TOng på Hornsgatan i Stockholm. 10 portioner 800 g Benella regnbåde ca 1/2 dl sesamolja 1 kålrabbi gurkköttet från 1 gurka 1/2 kruka koriander 1/2 dl gurkjuice 1/4-1/2 dl chiliolja juice från 1 lime 1 msk sichuanolja Limelag 2 dl vatten 1 dl pressad lime 1 dl strösocker Garnering 1 salladslök 10 rädisor 1/2 kruka koriander 50 g Benella fiskrom Gör så här 1. Koka upp vatten, limejuice och socker till limelagen och ställ åt sidan. Skala och skiva kålrabbin mycket tunt ca 1 mm med mandolin. Lägg skivorna i limelagen. 2. Skär gurkan i mindre bitar och mixa med mixerstav. Sila av gurkmixen och ställ vätskan åt sidan. Pressa ur vätskan ur gurkköttet som är kvar i silen så att gurkköttet blir helt torrt. Krydda gurkköttet med lite sesamolja (1/2- 1 msk), salt och korianderblad. Forma små bollar av gurkköttet. Lägg en boll på varje skivad kålrabbi och forma små knyten. Ställ i kylen tills det är dags att färdigställa rätten. Gör en sås på hälften av gurkjuicen och blanda med chiliolja, sichuanolja och limejuice, smaka av med salt. 3. Skär fisken i 1 cm tjocka skivor och sedan i mindre bitar. Lägg dem på en plåt. Pensla fisken med sesamolja. Bränn av fisken med en brännare tills den fått fin sotad färg. 4. Lägg upp rätten i en halvdjup tallrik med såsen som en spegel tillsammans med knytena och fisken. Garnera med tunt skurna rädisor, finskuren salladslök, rom och korianderblad.