[caption id="attachment_5992" align="alignnone" width="1024"] Kryddiga kycklingspett goda salta tilltugg till glöggen. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Kanske är det några av er som håller på att planera inför glöggfest. Ibland vill man ha något salt också i stället för bara sött till glöggen och då är de här kryddiga kycklingspetten perfekta. Du kan göra dem i förväg och eventuellt ljumma på dem lite före serveringen. Men det går också bra att servera dem rumstemperade. Servera gärna med mango chutney. Dadlarna är superenkla, de är bara fyllda med rostade mandlar. Lättlagade julrecept i tidningen Mauds jul Vill du ha fler tips till glöggen eller andra lättlagadade julrecept, så hoppas jag att du inte missat mitt magasin Mauds jul. I den har jag samlat många av mina favoritrecept inför jul och nyår. Tidningen finns i butik just nu. Nu är det en härlig tid som stundar. Själv ska jag plocka fram adventsstakar och pynta för advent. Det är alltid lika mysigt. Sedan lär det bli något bakat till första advent, det är ett måste för mig. Jag älskar när det börjar dofta jul i huset av både julblommor och julbak. Önskar er alla en skön helg! [caption id="attachment_5994" align="alignnone" width="709"] Mauds jul en tidning full med enkla recept och inspiration för jul och nyår. Foto: Christina Uhlin[/caption] [caption id="attachment_5993" align="alignnone" width="1024"] Kryddiga kycklingspett goda salta tilltugg till glöggen. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Kryddig kyckling på spett Goda som tilltugg på glöggfesten, men de kan också serveras som middagsmat tillsammans med ris, gärna också mango chutney och matlagningsyoghurt. Cirka 30 spett 900 g kycklingfilé små grillpinnar Marinad 3 msk olja 3 msk honung 3 msk pressad citron 1 msk garam masala 1 msk finriven ingefära 1 klyfta pressad vitlök 2 tsk salt Tillbehör mango chutney Gör så här 1. Dela varje filé i 4–6 avlånga bitar. Blötlägg grillpinnarna. 2. Blanda olja, honung, citron, garam masala, ingefära och pressad vitlök. 3. Blanda kycklingen med marinaden och låt gärna ligga några timmar. 4. Trä upp kycklingen på spetten. Salta runt om och stek i 250° mitt i ugnen, gärna på plåt med bakplåtspapper, ca 10 minuter. Vänd spetten efter halva tiden och kontrollera att de är genomstekta. Mandelfyllda dadlar Rosta mandlar i en torr stekpanna på medelvärme under omrörning. Tryck in mandlarna i kärnfria dadlar.