[caption id="attachment_3119" align="alignnone" width="700"] Linsröra på mörkt bröd passar utmärkt till glöggen. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Det är är tiden när glöggångorna ligger över Sverige. I bland vill man ha något att äta till och då är den här kryddiga linsröran perfekt. Den är snabb att göra och så är den så god på mörkt bröd och passar utmärkt till glögg. Röran kan också serveras på julbordet och är helt vegansk. Den innehåller inte heller några nötter. Jag kryddar med garam masala en indisk kryddblandning som innehåller flera kryddor som vi förknippar med julen. Gorgonzola på pepparkaka Det är ju också alltid gott med gorgonzola eller annan grönmögelost på pepparkaka. Om osten är fast och lite hård kan du röra ut den med lite crème fraîche. Men testa att även toppa med lite hjortronsylt. Det blir så gott och är en utmärkt kombo till glöggen. [caption id="attachment_3122" align="alignnone" width="700"] Pepparkaka med gorgonzola och en klick hjortronsylt. Foto: Ulrika Pousette[/caption] [caption id="attachment_3120" align="alignnone" width="700"] Linsröra på mörkt bröd passar utmärkt till glöggen. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Kryddig linsröra på rågbröd Linserna kryddade med den indiska kryddblandningen garam masala passar perfekt som tillbehör till glögg. Cirka 20 snittar 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 tsk garam masala 1 tetra kokta röda linser 2 krm salt 1 krm nymald svartpeppar Tillbehör röd paprika eller röd chili i fina strimlor tunt skivat danskt rågbröd Gör så här Finhacka löken och vitlöken och fräs den mjuk i oljan. Tillsätt garam masala och låt den fräsa med 1 min. Tillsätt linserna och mosa lätt med skeden så att det blir en röra. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp röran på små snittar av rågbröd. Garnera med paprika eller chili i fina strimlor.