[caption id="attachment_4433" align="alignnone" width="1024"] Glasstårta med punsch. Foto: Carin Pålsson[/caption] Det här är en glasstårta som passar perfekt efter påskmaten. Jag gillar punsch i glass och den här blir krämig och fin med underbart god smak av punsch. Jag gör en enkelbotten av mandelmassa, kakao och äggvitor. Äggulorna sparara du till glassen. Du kan göra tårtan redan nu, och visst det är bekvämt att ha desserten i frysen och sedan bara göra en enkel garnering av hackade Non Stop när det är dags att servera. Så gott och enkelt! Glasstårta med punsch och mandelbotten Ta den större mängden punsch om du vill ha riktigt kraftig punschsmak, i annat fall räcker det mycket bra med 3⁄4 dl. 1 tårta, 10–12 bitar 30 minuter + 3 timmar i frys Botten 300 g mandelmassa 3 äggvitor 3 msk kakao Fyllning 3 äggulor 1 dl strösocker 3⁄4–1 dl punsch 3 dl vispgrädde Garnering 1 dl Non Stop chokladdragéer Gör så här 1. Botten: Sätt ugnen på 200°. Finfördela mandelmassan i mat beredare eller riv den grovt. Blanda med äggvita och kakao. 2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Fördela smeten i formen och grädda cirka 25 minuter i nedre delen av ugnen. Låt sedan bottnen kallna. 3. Fyllning: Vispa gulor och socker pösigt. Tillsätt punschen. Vispa grädden och blanda ner den i äggvispet. 4. Häll smeten över bottnen. Täck och ställ i frys minst 3 timmar. Hacka dragéerna grovt och häll dem över före serveringen. Servera Här hittar du en annan glasstårta som också passar bra till påsk.