[caption id="attachment_10580" align="alignnone" width="700"] Minipaprikor fyllda med färskgetost serverade till lufttorkad skinka och bröd. Foto: Carin Pålsson[/caption] Fredag och strålande väder, så härligt. I kväll hoppas jag kunna inleda fredagen med lite vin på balkongen. Det gäller att passa på för lite kylare lär det bli framöver. Getost och sauvignon blanc är en supergod kombo Här kommer ett enkelt tilltugg som passar perfekt till ett glas Sauvignon blanc-vin som inte är fatlagrat. Sauvignon blanc känns vårfräscht på alla sätt och vis, det är friskt och aromatiskt med fin syra i doften kan du känna bland annat känna nässla, fläder och det brukar gifta sig väldigt bra med getost. Här har jag använt en mild krämig getost som du kan köpa i den vanliga matvarubutiken och den toppar jag med lite chipotle chilipepparpulver, men du kan också ta några chiliflakes i stället om du har det hemma. Sedan serverar jag med lufttorkad skinka och lite gott surdegsbröd gärna rostat med lite olivolja på. Getostfyllda minipaprikor och lufttorkad skinka 6 portioner Tid: 15 minuter 12–15 minipaprikor 150 g färsk getost, t ex Petits chèvres doux, Président chipotle chilipepparpulver 6 brödskivor olivolja 12 skivor lufttorkad skinka, t ex serrano några romansalladsblad Gör så här 1. Sätt ugnen på 250°. 2. Halvera paprikorna på längden, ta bort kärnor och mellanväggar. Fyll halvorna med osten. 3. Gratinera paprikorna högt upp i ugnen cirka 8 minuter tills osten är varm. Pudra över lite chipotle chilipeppar. 4. Pensla brödskivorna med olja. Grilla dem någon minut på var sida. 5. Servera de nygräddade paprikorna med bröd, skinka, sallad och olivolja.