[caption id="attachment_10418" align="alignnone" width="1024"] Jag njuter av våfflor på Lillåstugan I Ullådalen i Åre.[/caption] Goda frasvåfflor Hur gott är det inte med frasvåfflor? Jag är på skidsemester i Åre och idag blev det en tur till Lillåstugans våffelbruk i Ullådalen i Åre. Missa inte ett besök om ni är där. Efter längdskidåkning i underbart vacker fjällmiljö ligger den lilla mysiga våffelstugan som bjuder på de godaste tänkbara frasvåfflorna. Jag njöt av både matvåfflor med rökt renstek, kantarellcrème, torkade lingon och pepparrot och sedan våffla med vildhallonsylt och grädde. Här får du mitt recept på riktiga frasvåfflor. De blir lika frasiga och goda som de på Lillåstugan. De passar också till både salta och söta tillbehör. [caption id="attachment_10421" align="alignnone" width="1024"] Frasvåffla med sylt och grädde på Lillåstugan i Ullådalen i Åre.[/caption] Mauds frasvåfflor Riktigt frasiga, spröda och supergoda våfflor. 8-10 stycken 2 dl vatten, gärna vichyvatten eller liknande 1–2 krm salt 3 dl vetemjöl 3 dl vispgrädde smör Gör så här 1. Vispa samman vatten, salt och mjöl till en klumpfri smet. Vispa grädden i en annan skål. Vänd sedan ner den i smeten. 2. Pensla våffeljärnet med smör och låt det bli riktigt hett. Häll i cirka ¾ dl smet och grädda ett par minuter tills våfflan fått färg. 3. Lägg de färdiga våfflorna på galler, medan du gräddar resten av smeten. [caption id="attachment_10419" align="alignnone" width="1024"] Matvåffla på Lillåstugan med rökt renstek, kantarellcrème, torkade lingon och pepparrot.[/caption] Här hittar du recept på brownievåfflor.