[caption id="attachment_3195" align="alignnone" width="700"] Frasiga smördegspiroger fyllda med skinka, svamp och ost. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Gott av överbliven julskinka Har du julskinka över? Hemma hos mig är det en del av den kokta julskinkan kvar. Men vad gör det, när det finns så många goda rätter att göra av julskinka. Här ska ni få recept på frasiga piroger fyllda med skinka, lök, champinjoner och ost. Det blir såå gott! Pirogerna passar som förrätt eller vickning och även som huvudrätt om du serverar en rejäl sallad till. Smördegspiroger med skinka 12 piroger 1 kyld smördeg, ca 250 g 1 söndervispat ägg Fyllning 1 gul lök 200 g champinjoner 1 msk smör 200 g kokt skinka 3 dl riven lagrad ost nymald svartpeppar och ev salt Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Fyllning: Finhacka löken och svampen. Svampen kan hackas i matberedare. Fräs allt i smör tills det blir mjukt och vätskan kokat bort. Tärna under tiden skinkan. 3. Blanda ner skinka och ost i svampfräset och peppra. Eftersom osten och skinkan är salta brukar inte salt behövas. Smaka av. 4. Rulla ut smördegen och skär i 12 fyrkanter. Fördela fyllningen i klickar på smördegen. Pensla kanterna med ägg. Vik över till trekanter och tryck ihop skarven med en gaffel. Hit kan föreberedas. 5. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter till fin färg. Servera dem ljumma med en sallad.