Frasig fiskfilé med basilikamajonnäsHär dubbelpanerar jag fisken och använder panko ströbröd som man brukar hitta på den asiatiska hyllan i butiken. Men du kan ta torrt rivet bröd eller vanligt ströbröd istället. Allt kan förberedas men du bör inte fritera fisken förrän strax före serveringen. Den är godast nyfriterad. Om det inte funkar kan du fritera i förväg och värma i ugnen. Du kan också steka fisken i rikligt med olja eller smör i stekpanna. Under receptet hittar du länk till film där jag visar hur enkelt det är.4 portioner900 g fasta små potatisar, t ex Amandine2 msk oljasaltFriterad fisk600–700 g gösfilé eller annan fast vit fisk 2 tsk salt till fisken1 dl vetemjöl2 ägg, söndervispadeca 2 dl panko-ströbröd eller finrivet torrt vitt brödca 1 liter neutral olja till friteringBasilikamajonnäs1 kruka basilika1 ägg1 msk pressad citron1 vitlöksklyfta, pressad1½ dl neutral rapsolja3 krm saltnymald svartpepparTillbehör250 g små fina ärter½ paket ärtskottcitronklyftorflingsaltGör så här1. Sätt ugnen på 250°. Borsta och skrubba potatisen väl. Halvera dem och lägg på plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och stek potatisen mitt i ugnen tills de fått fin färg. Salta.2. Basilikamajonnäs: Kör samman basilikablad, ägg, citronsaft och vitlök med mixerstav eller i liten mixer. Tillsätt oljan droppvis under gång eller vispning tills det tjocknar. Smaka av med salt, lite peppar och om det behövs mer citron.3. Skär bort den längsgående benraden på filéerna, se till att inga ben är kvar. Detta behöver du inte göra om du har plattfisk. Skär filéerna i någorlunda jämnstora bitar. Stjärtbitarna kan du vika dubbelt. Salta fiskbitarna runt om.4. Vänd dem först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.5. Koka ärterna snabbt i saltat vatten och blanda dem med ärtskotten.6. Hetta upp oljan till 180°, fritera några bitar i taget, ca 2 minuter, tills de fått fin färg. Vänd ev efter halva tiden. Låt rinna av på hushållspapper.7. Servera den nyfriterade fisken med den ugnsstekta potatisen, majonnäsen, ärterna och citronklyftor.Här visar jag hur enkelt det är att göra frasig fiskpanering i stekpanna.Här kan du se film hur enkelt du gör egen majonnäs.