[caption id="attachment_2921" align="alignnone" width="700"] Lättlagad fläskfilé gryta med kryddiga korvar, svamp och paprika som du lagar på bara 20 minuter. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Att det är skollov och många har tagit ledigt märks verkligen.Här på redaktionen är det ovanligt lugnt och jag får tid att lägga upp lite på min blogg, som jag har varit så dålig på den senaste tiden. Min tid har inte räckt till, men jag hoppas att jag ska kunna lägga ner lite mer tid på den nu. Här ska ni få recept på en riktig favoritgryta där den möra fläskfilén samsas med kryddig korv, paprika och svamp i en krämig sås. Tänker att den kan passa alla höstlovslediga eller om ni bara vill lyxa till vardagsmiddagen på ett enkelt sätt. Den är så enkel och så god! Grytan passar både som bjudmat eller lyxig vardagsrätt. Du kan mycket väl dubbla receptet om ni är många och även göra den helt klar och bara värma den om du ska ha gäster. Viktigt är att inte koka fläskfilén för länge så att den blir torr. Den ska vara bara precis genomstekt. Smaklig spis! Fläskfilégryta med svamp och paprika 4 portioner 1 fläskfilé, ca 500 g 1 msk smör ca 200 g kryddstarka korvar, t ex chorizo eller kabanoss 300 g svamp 1 purjolök 1 röd paprika 1 grön paprika 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 dl crème fraiche 1 dl vatten 2 tsk kinesisk soja ev 2 msk sherry Tillbehör ris, potatis eller bulgur Gör så här 1. Putsa och skiva fläskfilén i centimetertjocka skivor. Bryn dem på båda sidor i smör. Flytta över dem till en gryta. 2. Skiva och stek korvarna och lyft över dem till grytan. 3. Ansa och skiva svamp och purjolök. Strimla paprikorna. Fräs alltsammans i fettet som är kvar i pannan och flytta över till grytan. 4. Salta, peppra. Blanda crème fraiche, vatten och soja och ev 2 msk sherry. Häll över blandningen i grytan. Koka under lock 5–10 minuter. Smaka av. Tips! Har du sherry hemma, kan du tillsätta ett par matskedar i såsen. Det ger extra god smak.