[caption id="attachment_2755" align="alignnone" width="700"] Så här ser den färdiga rätten ut om man lagar den med Fredrik Nyléns potatisskivor som du hittar längre ner här i inlägget.[/caption] Sugen på något gott och lättlagat till helgen, testa då där här rätten med fläskfilé som kom till när jag, Fredrik Nylén och Sandra Palmqvist slog våra påsar ihop och lagade mat på tid i vårt provkök i Allerhuset i Malmö. Det blev jättegott! Saftig fläskfilé med krämig sås som har en fin syra av vitt vin och som pricken över i knaperstekt bacon, stekta champinjoner och gräslök på toppen. Missa inte heller Fredriks ugnstekta potatis, jag lovar den är supergod med rosmarin och ett härligt crunch av rostad sötmandel. Precis som Fredrik gillar jag att steka potatis tillsammans med rosmarin. Det blir fantastiskt gott och passar så bra till fläskfilén. Resten av romanescon användes till Sandras goda soppa. [YouPlaySinglePlayer video="378,344,197717" ap yot yod yos ] Fläskfilé i vinsås med bacon och champinjoner 4 portioner 1 fläskfilé, ca 600 g 1 tsk salt ½ tsk nymald svartpeppar smör till stekning Vinsås 1½ dl vatten 1½ dl torrt vitt vin 1 köttbuljongtärning eller 2 msk konc kalvfond 2 dl crème fraiche 1–2 tsk kinesisk soja Tillbehör 1 paket bacon, 140 g 200 g champinjoner 1 knippe gräslök Ugnsstekta potatisskivor med rosmarin och mandel Kokt romanesco Så här lagar du fläskfilé i vinsås med bacon och champinjoner Sätt ugnen på 200°. Lägg ut baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem knapriga mitt i ugnen 10–12 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper. Putsa och skär filén i 2 cm tjocka skivor. Platta till dem med handen, salta och peppra och bryn dem runt om i smör. Flytta över dem till en form och täck med folie. Häll vatten, vin och smula 1 köttbuljongtärning i pannan och koka ihop några minuter. Vispa ner crème fraichen. Koka ytterligare några minuter. Tillsätt soja. Häll såsen över fläskfiléskivorna. Ställ in formen i ugnen cirka 10 minuter tills fläskfilén är precis genomstekt (innertemperatur 68°) strax före serveringen. Smaka av om det behövs salt och peppar. Missa inte: Så steker du champinjonerna perfekt Skiva champinjonerna och låt dem vätska av sig i en stekpanna. När vätskan kokat bort tillsätt en rejäl klick smör och stek svampen på ganska hög värme tills den får fin färg. Hacka eller smula sönder baconet. Hacka gräslöken och strö på bacon, stekta champinjoner och gräslök. Servera med den ugnsstekta potatisen och kokt romanesco. Perfekt tillbehör: Fredriks ugnsbakade potatisskivor