[caption id="attachment_3266" align="alignnone" width="700"] Fisk i krämig curry- och apelsinsås.[/caption] Lättlagad fiskrätt med mycket smak Solgul fiskrätt som blir vackert gul av curry och apelsin. Den är otroligt lättlagad. Jag gillar verkligen kombinationen av curry och apelsin. Mustig och fräscht på samma gång. Här ska ni få receptet på den snabblagade och supergoda fiskrätten med just curry och apelsin. Allt görs i en och samma panna så det är väldigt enkelt och går snabbt. Använd en vid panna med ganska hög kant och gärna med lock. Har du inte lock kan du täcka pannan med folie. Jag gör rätten med färsk fisk, men du kan givetvis göra den med fryst fisk men då blir koktiden något längre. Halvtina gärna den frysta fisken innan du lägger i den i pannan. Fisk i krämig curry- och apelsinsås En riktig god och lättgjord fiskrätt där du gör allt i en panna. 600 g kolja-, torsk- eller sejfilé ½ tsk salt 1 gul lök 1 msk smör 2 tsk curry 2 morötter, ca 200 g 2 dl crème fraiche 1 dl vatten finrivet skal + ca ¾ dl saft av en ekologisk apelsin 1 fiskbuljongtärning Tillbehör persilja kokt ris eller kokt potatis haricots verts Gör så här 1. Skär bort alla småben på fisken och skär den i mindre bitar. Salta dem mycket lätt med ½ tsk salt. 2.Hacka löken och fräs den mjuk i smöret. Tillsätt curryn och låt den fräsa med 1 minut. Skala morötterna och skär dem i små tärningar eller tunna slantar. Tillsätt dem samt crème fraiche, vatten, pressad apelsin och fiskbuljongtärning. Låt sjuda 5 minuter och rör någon gång under tiden. Lägg ner fiskbitarna och låt sjuda under lock cirka 5 minuter tills fisken är klar. Smaka av. 3. Strö över finrivet apelsinskal och garnera med persiljeblad eller hackad persilja vid serveringen. Servera med kokt ris eller potatis och haricots verts.