[caption id="attachment_3466" align="alignnone" width="700"] Filodegsrullar med spenat och fetaost. Foto: Christina Uhlin.[/caption] I dag är jag i ett kylslaget Stockholm på konferens med hela företaget. Ska bli så kul. Ni får pigga upp er med ytterligare ett gott recept från min resa till Grekland och Naoussa. Assyrtiko (nr 2338) är ett fräscht grekiskt vitt vin som passar utmärkt till rullarna. Ha en bra onsdag! Hälsningar Maud Filodegsrullar med spenat och fetaost Se till att degen är tinad när du sätter i gång. Tänk på att den torkar lätt och kan hållas fuktig under plast eller lätt fuktad handduk. 14 rullar, ca 4 portioner Tid: 40 minuter + 25 minuter i ugn. 1 paket tinad filodeg, 270 g 25 g smält smör 2 msk olivolja Fyllning 1 stor gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 450 g tinad bladspenat 2 paket fetaost à 150 g 3 ägg ev 1 krm salt nymald svartpeppar 2–3 msk finhackad färsk mynta Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Hacka löken och vitlöken. Fräs den mjuk i olivolja. 3. Krama ur vätskan från spenaten i ett durkslag. Hacka den sedan grovt och låt den fräsa med löken tills den är ganska torr. Smula ner fetaosten och låt den smälta i spenaten. Blanda sedan ner de söndervispade äggen. Smaka av med ev salt, peppar och mynta. Osten ger mycket sälta så det inte säkert att det behövs salt. 4. Lossa ett degark och lägg det på bänken. Halvera det från långsidan och pensla med en blandning av smält smör och olja. Lägg på en sträng av spenatröran, vik in kanterna och rulla ihop. Fortsätt med resten och lägg rullarna allt eftersom i en smord eller oljad ugnsform. Avsluta med att pensla på rullarna med smält smör eller olja. [caption id="attachment_3471" align="alignnone" width="700"] Penslade och klara för ugnen.[/caption] 5. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter tills de fått fin färg. [caption id="attachment_3470" align="alignnone" width="700"] Färdiga att njuta med en fräsch sallad.[/caption]