[caption id="attachment_11725" align="alignnone" width="800"] Fetaostfyllda kycklinglår med grönsaksrisoni. Foto: Ulrika Pousette[/caption]Hoppas ni har haft en skön helg. Det har jag med många sköna promenader och goda middagar med vänner och familj. Men nu är det ny vecka som blir lite kortare än vanligt, på torsdag är det ju Kristi himmelsfärdsdagen. Lättlagad kycklingrättJag startar veckan med en rätt som jag ofta gjorde förut. Har ni testat risoni? Det är pasta som ser ut som ris. Förr använde jag risoni ganska mycket, men på senare tid har det inte blivit så mycket risoni hemma hos mig. Jag har liksom glömt bort hur gott det är. Men så kom jag att tänka på den här rätten som jag ofta gjorde när mina barn var små för den var så populär och dessutom lättlagad. Kycklinglårfiléer är så bra för de blir aldrig torra och de är enkla att tillaga. Jag ugnssteker dem och medan de står i ugnen hinner jag förbereda grönsaksrisonin.En trevlig vecka önskar jag er alla! Fetaostfyllda kycklinglår med grönsaksrisoni4 portioner Tid: 30 minuter600 g kycklinglårfilé 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 150 g fetaost 1/2 kruka färsk basilika Grönsaksrisoni 4 dl risoni, 350 g 1 stor röd paprika 3 tomater 3 salladslökar eller 1 dl strimlad purjolök 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk olivolja 2 krm salt 1 krm nymald svartpeppar Tillbehör blandad sallad Gör så här 1. Sätt ugnen på 225°. Vik ut lårfiléerna och salta och peppra dem runt om. Skär fetaosten i smala stavar, lika många som filéerna. Lägg på fetaost och basilika på lårfiléerna. Vik ihop och lägg dem i en ugnsform. Stek dem mitt i ugnen cirka 20 minuter. Kontrollera att de är genomstekta. 2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till risonin. 3. Tärna paprika och tomater. Skiva salladslöken och fräs alltsammans med vitlök i olivoljan. 4. Koka risonin enligt förpackningen. Häll av vattnet och blanda ner de frästa grönsakerna. 5. Smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med kycklingen.Här hittar du en annan lättlagad kycklingrätt som jag fick med mig när jag var i Tanzania. Den blev väldigt populär när jag lagade den i Go'kväll på SVT1.