[caption id="attachment_6661" align="alignnone" width="1024"] Enkel och snabbgjord pasta med rökt lax.[/caption] Lite rökt lax sätter smak på det mesta. I dag blev det en enkel laxpasta till lunch. Jag hade lite rester av rökt lax och så har jag plockat ramslök för 2 veckor sedan och den är fortfarande fin i min kyl. Så har du möjlighet att plocka ramslök gör det. Det är en fantastisk råvara som jag har använt till så mycket i påsk. Men du kan ta spenat istället för ramslök, det blir också jättegott. Om du tar spenat kan du eventuellt lägga till ett par salladslökar eller lite strimlad purjolök eller pressad vitlök. Man tager vad man haver. Men det finrivna citronskalet och en god olivolja gör att det blir extra gott. God fortsätttning och hoppas att ni mår och har haft en fin helg! Laxpasta 2 portioner 65 g sköljd ramslök eller färsk spenat 2 msk olivolja 150 g rökt lax finrivet skal av ½ ekologisk citron nymald svartpeppar 2 portioner pappardelle eller spagetti Tillbehör olivolja finriven parmesanost eller lagrad pecorino Gör så här 1. Koka upp saltat pastavatten. 2. Strimla sköljd ramslök eller spenatblad. Fräs i olivolja några minuter tills det mjuknar. 3. Skär laxen i små bitar och finriv citronskalet och ost. 4. Koka pastan enligt förpackningen. Häll av vattnet och häll tillbaks den i kastrullen. 5. Blanda pastan med det frästa gröna, lax och citronskal. Servera med lite olivolja och finriven ost.