[caption id="attachment_4533" align="alignnone" width="1024"] Superläckra vaniljbullar som bakas i långpanna. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Drömgoda vaniljbullar Är du sugen på att baka? Själv älskar bullar av alla det slag och dessa är svåra att motstå. De består av vetedeg med lyxig vaniljfyllning och smörbullar. Ja, det blir så smaskigt. Här får ni receptet på de supergoda och lättgjorda vaniljbullarna som bakas i långpannan och skärs i bitar. Det är lätt och smidigt att baka i långpanna. Det blir förstås allra godast att göra vaniljkrämen med vaniljstång, men självklart funkar det med vaniljpulver eller vaniljsocker också. Det går mycket bra att frysa bullarna, men vänta i så fall med att ha på glasyren tills efter frysningen. Lyxiga vaniljbullar En riktig smaskig bulle som innehåller både vaniljkräm och läcker smörfyllning. 1 långpanna, 24 stora bitar 50 g jäst för söta degar 3 dl kall mjölk 3/4 dl strösocker 2 ägg 150 g rumsvarmt smör ca 12 dl vetemjöl, 720 g Vaniljkräm 1/2-1 vaniljstång eller 2 tsk äkta vaniljsocker 3 dl standardmjölk 1/2 dl strösocker 1 1/2 msk majsstärkelse 4 äggulor Fyllning 75 g rumsvarmt smör 1 1/2 dl florsocker, 90 g Pensling och glasyr 1 ägg 2 dl florsocker ca 1 msk vatten Gör så här 1. Vaniljkräm: Börja med att halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en liten kastrull, lägg även ner stången. Häll på mjölk, socker, majsstärkelse och äggulor och sjud upp under vispning till en kräm. Tillsätt vaniljsocker efteråt om du använder det. Låt kallna i vattenbad under lock. 2. Deg: Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt socker, ägg, smör och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt vila 20 minuter. 3. Fyllning: Rör samman fyllningen. 4. Kavla ut hälften av degen till 30x40 cm och lägg den i en ugnslångpanna med bakplåtspapper. Bred på vaniljkrämen. 5. Kavla resten av degen till en rektangel. Bred på fyllningen, rulla ihop från långsidan. Skär 24 skivor som du lägger i rader på degplattan med vaniljkräm. Jäs cirka 1 timme. 6. Sätt ugnen på 200°. Pensla med ägg och grädda på nedersta falsen ca 25 minuter. 7. Blanda florsocker med lite vatten till glasyren och ringla över. Här hittar du ett annat recept på smaskiga bullar.