[caption id="attachment_6180" align="alignnone" width="1024"] Kolapaj som du varken behöver spis eller ugn för att göra. Foto: Christina Uhlin[/caption] En dessert att bekvämimpa med – så enkel att göra men försvinnande god. Du behöver varken spis eller ugn till den här pajen. Den blir både god och lyxig med en läcker kolakräm som du köper färdig på burk. Kolakrämen är karamelliserad kondenserad mjölk, som också kallas dulce de leche. Den brukar finnas på bakhyllan i välsorterade butiker. Den är färdig att använda och smakar så gott ihop med grädden, lingonen och bottnen av digestivekex och pepparkakor. Dessertpaj med dulche de leche och lingon 8–10 bitar Tid: 15 minuter + minst 1 timme att stelna Pajbotten 100 g digestivekex 100 g pepparkakor 100 g smör Fyllning 1 burk söt karamelliserad mjölk (dulche de leche), ca 400 g 3 dl vispgrädde 1½ dl frysta lingon eller röda vinbär, ca 100 g Gör så här 1. Finfördela kex och pepparkakor till smulor i matberedare. 2. Smält smöret och blanda det med smulorna. Tryck ut smulorna i en låg form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kyl eller frys tills bottnen stelnat. Hit kan förberedas långt i förväg. 3. Fördela den karamelliserade mjölken över bottnen. 4. Vispa grädden och fördela den ovanpå. Strö över de frysta bären.