[caption id="attachment_4250" align="alignnone" width="1024"] Delizie – italiensk klassiker – pastarullar fyllda med skinka, zucchini och ost i tomatsås. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Enkelt och gott fredagsmys med den här italienska rätten som verkligen är lätt att gilla. Dessutom är den enkel att göra och även de minsta kan vara med och laga. Om du köper färdig tomatsås så går det också supersnabbt att göra den. Det finns bra tomatsåser utan en massa konstigheter att köpa färdiga i butik. Läs på förpackningen så ser du vad den innehåller. Komplettera gärna med en rejäl sallad till pastan. Ett italienskt valpolicella vin passar bra att dricka till. Önskar er alla en riktigt mysig helg! Delizie Receptet går mycket bra att dubbla om ni är många. Du kan göra rullarna i förväg och förvara dem invirade i plastfolie i kylen 4 portioner Tid: 30 minuter 1–2 zucchini, ca 300-400 g 1 burk färdig tomatsås, 500 g 250 g färska pastaplattor ca 300 g skivad kokt skinka ca 300 g emmentalerost eller annan ost 2 dl finriven parmesanost Tillbehör blandad sallad Gör så här 1. Sätt ugnen på 225°. 2. Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel. 3. Häll hälften av tomatsåsen i botten på en ugnsform. 4. Lägg ut pastan på köksbänken och dela till 12 plattor om de är stora. Fördela zucchiniskivor, skinkskivor och hyvlad ost på pastaplattorna. Rulla ihop från kortsidan. Skär rullarna i 2–3 stubbar. 5. Ställ stubbarna i såsen. Häll på resten av tomatsåsen. Toppa med riven parmesanost. 6. Grädda pastarullarna i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Servera med sallad. Tips! Använd en trång ugnsform så håller rullarna ihop bättre. [caption id="attachment_10437" align="alignnone" width="259"] Masi Bonacosta passar utmärkt till pastarätten.[/caption] Dryckestips: Masi Valpolicella Bonacosta, 2017, Italien. Nr 6998, 119 kr. Mjukt och bärigt vin med inslag av skogshallon, svarta vinbär, örter och lakrits passar perfekt till den här rätten. Här hittar du en liknande rätt som är ännu enklare att göra och innehåller mozzarella i stället för emmentaler.