[caption id="attachment_3335" align="alignnone" width="700"] Citrussallad med knaprig mandelmassa. Foto: Ulf Svensson[/caption] Jag älskar verkligen citrus. Jag äter massor med citrusfrukter när det är säsong. Kan liksom aldrig få nog. Jag äter för det mesta frukten naturell, men det är också gott att använda citrus i desserter. Här kommer en lätt och fräsch dessert med knaprig mandelmassa. Jag rostar mandelmassan i en torr stekpanna och då blir den lite knaperseg och smakar som köpta mandelbiskvier. Så gott till de fräscha citrusfrukterna. Trevlig onsdagskväll! Citrussallad med mandelfras 4 portioner 1 bit ingefära, ca 10 g 1 dl vatten 1/2 dl råsocker 3 apelsiner 2 grapefrukter 100 g mandelmassa Tillbehör ev vanlijglass eller lättvispad grädde Gör så här 1. Skala och skiva ingefäran. Koka upp den med vatten och socker. Koka cirka 5 minuter. Låt svalna. 2. Skär bort citrusskalen så att fruktern blir hinnfria runt om. Skär ut hinnfria klyftor och lägg på ett fat eller skål. Sila sockerlagen över. 3.Riv mandelmassan grovt. Hetta upp en torr stekpanna och rosta kokosmassan under omrörning med en gaffel. 4. Strö den rostade mandelmassan över frukterna precis före serveringen.