[caption id="attachment_9375" align="alignnone" width="803"] Min nya kokbok : Mauds mat - lättlagade menyer.[/caption] Här kommer ett smakprov ur min nya kokbok. En enkel dessert som är lika god att göra med till exempel mangobitar. I boken finns många fler lättfixade desserter. Boken innehåller 30 menyer där huvudrätterna är kompletterade med en förrätt eller dessert. Sedan kan du själv också välja och komponera dina egna menyer. Jag har fått förfrågningar hur man köper boken för några hade letat i bokhandeln. Men boken säljs inte i bokhandeln. Just nu säljs den till kampanjpris och det enklaste är att beställa den här. [caption id="attachment_9396" align="alignnone" width="1024"] Ett smakprov ur min nya kokbok. Lättlagad citronmousse med knaprigt havrefras och hallon. Foto: Christina Uhlin[/caption] Citronmousse med havrefras och hallon Om du har frysta hallon behöver de bara vara halvtinade när du varvar desserten. Om du använder rena havregryn som är glutenfria så blir desserten även glutenfri. Laktosfri blir den enkelt genom att byta ut mjölkprodukterna mot laktosfria varianter. 4 portioner 1 dl vispgrädde 4 dl turkisk yoghurt 1 dl strösocker finrivet skal av 1 ekologisk citron ca 200 g hallon Havrefras 75 g smör 3 dl havregryn 1/2 dl ljus ekologisk sirap 1/2 dl strösocker Garnering myntakvist Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Havrefras: Smält smöret i en kastrull. Rör ner havregryn, sirap och socker. 3. Bred ut massan till en stor tunn kaka på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills den fått fin gyllene färg. Låt kallna på plåten. 4. Citronmousse: Vispa grädden och blanda sedan med yoghurt, socker, citronskal och citronsaft. Smaka av om det behövs mer citron eller socker. Ställ i kyl. 5. Servering: Varva citronmousse, hallon och havrefras i glas. Garnera eventuellt med myntablad.